Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitvena veriga za nogometno legendo Peleja

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 08. 12. 2022 / 09:26
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2022 / 09:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Molitvena veriga za nogometno legendo Peleja
Brazilski predsednik Lula in Pelé ob praznovanju 50. obletnice osvojitve prvega naslova svetovnega prvaka, kar je Braziliji uspelo leta 1958. FOTO: Wikipedia

Molitvena veriga za nogometno legendo Peleja

Več sto navijačev in podpornikov nogometne legende Peléja v teh dneh pred bolnišnico moli za okrevanje enega najboljših nogometašev vseh časov.

Navijači so že konec minulega tedna pred kliniko v Braziliji, kjer se zdravi Pelé, oblikovali krog, prižgali sveče, se prijeli za roke ter zmolili Očenaš in Zdravamarijo, molitvi pa je sledil bučen aplavz v podporo športnemu zvezdniku. Na prizorišču se je zbralo več kot sto navijačev nogometnega kluba Santos, so poročali tamkajšnji mediji.

Peleja od septembra 2021 zdravijo za rakom na debelem črevesu.

»Tukaj smo z duhovno močjo, da bi se Kralj v tem zelo težkem trenutku, ki ga preživlja, dvignil z več moči, saj je ta bitka ena najtežjih v njegovem življenju,« je za medije pojasnil Marcos Bispo dos Santos, ki je navdušen podpornik trikratnega svetovnega prvaka z brazilsko ekipo.

Edson Arantes do Nascimento, bolj znan kot Pelé, je od 29. novembra na zdravljenju v bolnišnici Alberta Einsteina v južnem predelu Sao Paula, kjer zdravniki preverjajo potek zdravljenja raka na debelem črevesu, ki so ga športni legendi diagnosticirali septembra 2021.

Peléjevo stanje stabilno

Bolnišnica je minuli konec tedna sporočila, da je Pelé v stabilnem stanju in da se je dobro odzval na zdravljenje okužbe dihal, ki so jo odkrili med tednom. Pozneje se je na družbenem omrežju Instagram oglasil tudi sam športni idol, ki je zapisal: »Prijatelji, ostanite mirni in pozitivno naravnani. Sem močan, z veliko upanja in kot običajno sledim svojemu zdravljenju . Imam veliko zaupanja v Boga in vsako prijazno sporočilo, ki ga prejmem od vas z vsega sveta, me napolni z energijo. In spremljajte tudi Brazilijo na svetovnem nogometnem prvenstvu v nogometu!«

Brazilija je uspešna tudi na letošnjem svetovnem nogometnem prvenstvu.

Brazilija je po četrtfinalni tekmi na svetovnem prvenstvu v Katarju premagala Južno Korejo s 4:1, po tekmi pa so na igrišče prinesli transparent v podporo Peleju z njegovo sliko s svetovnega prvenstva 1970, ko je Brazilija tretjič postala svetovni prvak.

»Tukaj smo, zanj navijamo in molimo«

Zdravje nekdanjega nogometaša se je v zadnjih letih poslabšalo tudi zaradi drugih vzrokov, kot so težave s hrbtenico, kolki in koleni: te so zmanjšale njegovo gibljivost in ga prisilile v operativne posege, poleg tega pa je imel tudi resne težave z ledvicami.

Zdravstveno stanje brazilskega nogometnega zvezdnika se je v zadnjih dneh nekoliko izboljšalo.

Njegovi navijači upajo, da bo Pelé okreval. Zavedajo se, da so to zelo težki trenutki v njegovem življenju, vendar nogometni legendi zagotavljajo, »da smo tukaj ter zanj navijamo in molimo«.

Po zadnjih sporočilih iz bolnišnice se je zdravstveno stanje brazilskega nogometnega zvezdnika nekoliko izboljšalo, predvsem glede njegovega obolenja dihal. Pele je še vedno v običajni bolniški sobi in pri polni zavesti, novih zdravstvenih zapletov pa zaenkrat ni.

Nalaganje
Nazaj na vrh