Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitveni dan za duhovne poklice

Objava: 06. 09. 2005 / 08:16
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Molitveni dan za duhovne poklice

Slovenski molitveni dan za duhovne poklice pod geslom <b>Odrini na globoko</b> bo potekal v soboto, 10. septembra 2005

Slovenski molitveni dan za duhovne poklice pod geslom Odrini na globoko bo potekal v soboto, 10. septembra 2005, v vseh treh škofijah na njihovih božjepotnih središčih: v koprski škofiji bo program potekal na Sveti Gori, v ljubljanski nadškofiji na Brezjah in v mariborski škofiji na Ptujski Gori.

Program za koprsko škofijo
Ob 8.00 bodo na Prevalu začeli z molitvijo križevega pota in posameznih desetk rožnega venca po skupinah.

Ob 9.30 bo v Kapeli prikazovanja srečanje za strežnike in otroke, istočasno pa bo v baziliki potekala molitvena ura.

Višek dneva bo sveta maša ob 10.30, ki jo bo daroval koprski škof msgr. Metod Pirih, pri pridigi pa bo navzoče nagovoril koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak. Pri sveti maši bodo sodelovali tudi duhovniški jubilanti, kateheti in katehistinje. Ob tej priložnosti bodo diplomanti Katehetsko-pastoralne šole prejeli diplome.

Ob 13.00 bo polurni koncert mladinskega zbora iz Kobarida, molitveni dan pa bodo zaključili s petimi litanijami Matere Božje.

Dodatne informacije dobite pri g. Ervinu Mozetiču, GSM: 041/724–884.


Program za ljubljansko nadškofijo
Ob 9.00 bo pred baziliko skupna molitvena ura za duhovne poklice, v kateri bodo prosili za nove pričevalce Božje ljubezni med nami. Verniki bodo ob prihodu na Brezje dobili programske knjižice in svečko.

Ob 10.00 bo na trgu pred baziliko slovesno somaševanje, ki ga bo vodil ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran. Somaševali bodo tudi predstavniki duhovnikov, ki letos obhajajo jubileje mašniškega posvečenja (med njimi tudi biseromašnik, upokojeni ljubljanski pomožni škof msgr. Jožef Kvas). Med sveto mašo bosta dva bogoslovca petega letnika Teološke fakultete sprejeta med kandidate za diakonat in prezbiterat. Po končani sveti maši bo srečanje ministrantov z g. nadškofom.

Popoldanski del se bo začel ob 12.30 s polurnim glasbenim programom. Srečanje bodo zaključili s petimi litanijami Matere Božje in z blagoslovom.

Dodatne informacije dobite pri g. Mateju Nastranu, GSM: 031/463–828.


Program za mariborsko škofijo
Ob 8.30 se bo na Ptujski Gori začela molitvena ura, ob 9.30 pa bodo pete litanije Matere Božje in blagoslov z Najsvetejšim.

Ob 10.00 bo slovesno somaševanje, ki ga bo vodil mariborski pomožni škof dr. Anton Stres. Med sveto mašo bo gospod škof sprejel osem bogoslovcev petega letnika Teološke fakultete med pripravnike za diakonat in prezbiterat.

Dodatne informacije dobite pri s. Štefki Klemen OSU, 02/229–05–04.


TU SŠK

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh