Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitveno bdenje za Sirijo podira vse rekorde

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 09. 2013 / 09:27
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Molitveno bdenje za Sirijo podira vse rekorde

Molitveno bdenje za Sirijo podira vse rekorde

Nocojšnje štiriurno slavje na Trgu sv. Petra sodi med najdaljše papeževe slovesnosti v zadnjih desetletjih.

Molitveno bdenje za mir v Siriji, ki ga nocoj pripravljajo na Trgu sv. Petra v Vatikanu, bi s predvidenimi štirimi urami programa lahko označili kot najdaljšo papeževo slovesnost v zadnjih desetletjih. Kot je minuli četrtek na tiskovni konferenci poudaril vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, bodo v središču programa molitve, priprošnje, branje besedil o miru, ki so jih zapisali in izrekli nekdanji papeži, simbolna dejanja in evharistično češčenje. Frančišek je v luči zaostrovanja že sicer resnega položaja v Siriji današnji dan v vesoljni katoliški Cerkvi razglasil za dan posta in molitve, povabil pa je tudi pripadnike drugih krščanskih Cerkva in ostalih religij, naj se v okviru svojih možnosti pridružijo tej pobudi.

Molitveno bdenje se prične nocoj ob 19. uri s pozivom Svetemu Duhu in z molitvijo rožnega venca. Ob tej priložnosti bodo štirje švicarski gardisti v procesiji od obeliska na Trgu sv. Petra do oltarja ponesli ikono 'Salus Popoli Romani'. Vsaka molitev rožnega venca se bo zaključila z vzklikom: »Kraljica miru, prosi za nas!«Sledile bodo meditacije o miru papeža Frančiška (okoli osme ali poldevete ure zvečer), zatem pa je na programu evharistični del molitvenega bdenja. Ob tej priložnosti bo na oltarju izpostavljeno najsvetejše.

Naslednjih pet molitvenih delov bo vsebovalo svetopisemska besedila na temo miru, molitve za mir nekdanjih papežev, prošnje za mir, speve in žgalne daritve, pa tudi trenutke tišine za osebno molitev. Ob zaključku vsakega molitvenega dela bodo posamezniki iz petih dežel položili kadilo v pripravljeno kadilnico: iz Sirije, Egipta, Svete dežele, Združenih držav Amerike in Rusije. Po številnih berilih bo sledil daljši odmor v tišini (predvidoma med 22.15 in 22.45). Molitveno bdenje se bo okoli 11. ure zaključilo z evharističnim blagoslovom, ki ga bo z monštranco v rokah podelil sveti oče.





Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine / T. S.

Nalaganje
Nazaj na vrh