Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitveno bogat mesec

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 29. 10. 2018 / 10:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.10.2018 / 10:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Molitveno bogat mesec

Molitveno bogat mesec

Novembra molimo za rajne, z molitvijo zaznamujemo tudi teden zaporov, teden Karitas, svetovni dan ubogih ipd.
November je molitveno zelo bogat mesec. Ne samo da molimo ves mesec za rajne, v tem mesecu imamo še teden zaporov, teden Karitas, pa svetovni dan ubogih. Vsaj nekaj tega smo želeli molitveno podkrepiti v novem Magnificatu.

Tudi dve slovenski stolnici v tem mesecu obhajata praznik svoje posvetitve, kar naj bi odmevalo po obeh škofijah.

Od daleč pa se že napoveduje tudi začetek adventnega časa, kar pomeni, da bo kmalu na voljo tudi Magnificatov adventni sopotnik. Letos ga bodo zvesti naročniki, ki nas spremljajo od začetka, prejeli kot droben znak pozornosti.

Tudi za nove naročnike imamo presenečenje. Dobili bodo knjigo Pet minut s Svetim Duhom.

V začetku oktobra je bil v Brooklynu (del New Yorka) v ZDA Magnificat Day (dan za Magnificat) ob 25-letnici revije in 20-letnici njene angleške izdaje. Dogodek je bil res množičen in veličasten, prepleten z molitvami in odličnimi nagovori ter izbrano glasbo. Verjetno ste zasledili poročilo o njem v Družini, lahko pa si pogledate fotografski album na spletu, kjer so med preteklimi dogodki tudi slike z enega naših dnevov.

Močna spodbuda tudi za nas in naše dneve za Magnificat, ki sicer ne bodo nikoli tako množični, vendar nas bodo prav tako povezovali in nam pomagali k molitvi.

Naj nas v tem mesecu podpirajo tudi svetniki, ki so že v davnini sadili krščansko vero v naši deželi in se jih spominjamo ta mesec. Na koledarju tako najdemo sv. Viktorina Ptujskega, sv. Virgila in sv. Modesta Gosposvetskega. Naj prosijo za nas!

br. Miran Špelič, urednik slovenske izdaje revije Magnificat

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh