Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Bavarskem obhajali mašo za Trumpa

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 03. 2017 / 08:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Bavarskem obhajali mašo za Trumpa

V samostanu v Straubingu so molili »za moža, ki pravkar začenja pisati svetovno zgodovino«.

Katoličanka iz nemškega mesta Straubing na Bavarskem je naročila sveto mašo za ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Njena želja je, »da bi se stvari uredile in da se ne bi več dogajalo nič hudega«, kot je poročal p. Englmar iz tamkajšnjega karmeličanskega samostana, kjer so minulo soboto obhajali bogoslužje v ta namen.



Ženska, ki je mašni dar samostanu namenila za to neobičajno prošnjo, se po navedbah tamkajšnjih redovnikov obreda ni udeležila, prosila pa je še, naj med bogoslužjem molijo »za uboge duše«. V pogovoru za medije je 88-letni pater pojasnil, da mu je »srce skoraj padlo v hlače«, saj se maše z neobičajnimi nameni darujejo bolj redko, »sploh pa ni prav pogosto, da na sobotno jutro v naši cerkvi molimo za svetovno politiko«. Bogoslužja se je po njegovih navedbah udeležilo »malce več vernikov kot običajno«.

»Molimo za moža, ki pravkar začenja pisati svetovno zgodovino«, je med obredom dejal mašnik: »Da bi imel dobre svetovalce in da bi sprejemal dobre odločitve, ki bi koristile vsemu svetu.« Duhovnik je Boga prosil tudi za malce več odprtosti: »Da bi nam Gospod odvzel našo malomeščansko miselnost«. Maše za konkretnega politika v Straubingu doslej še niso obhajali.

Mašni nameni v katoliški Cerkvi so, predvsem v Sloveniji, najpogosteje darovani za pokojne, včasih v zahvalo za uresničene molitve, seveda pa se med bogoslužji lahko moli tudi v druge namene po željah vernikov. Pri nas so mašni darovi še vedno v podporo župnijam in duhovnikom, ki nimajo drugih virov dohodka, v Nemčiji, kjer se Cerkev financira iz cerkvenega davka, pa duhovniki mašne namene običajno darujejo za karitativne potrebe.

Vir: Kathpress / www.merkur.de / www.welt.de
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh