Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Danskem gradijo nov ženski samostan

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 26. 01. 2017 / 08:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Danskem gradijo nov ženski samostan

Sestre Presvete krvi »krepijo duhovno življenje v kopenhagenski škofiji«.

V danski prestolnici Kopenhagen so pred dnevi blagoslovili gradbišče, kjer bo stal nov samostan sester Presvete krvi. Blagoslovila sta ga kopenhagenski škof msgr. Czeslaw Kozon in generalni vikar msgr. Niels Engelbrecht. Samostan gradijo v predmestju Holte na severu prestolnice.

Temeljni kamen so redovnice prinesle iz dosedanjega sedeža kongregacije. V isti stavbi je tudi zasebna klinika, trenutno predvsem na razpolago beguncem, ki prihajajo na Dansko. Tudi v novem samostanu v Holteju, kot je zapisano na spletni strani škofije, bo prostor za goste, predvsem za vse tiste, ki potrebujejo nekaj dni tišine. Temeljni kamen je bil vzidan v steno poleg vhoda. Gradnja se bo predvidoma zaključila do konca letošnjega junija.

Med slovesnim blagoslovom 20. januarja je msgr. Kozon poudaril, da je nujno okrepiti duhovno življenje v škofiji. Katoličanom je v veliko veselje, da v času, ko so izginili številni samostani, ki so bili nekoč na Danskem, vseeno gradijo nov samostan. Samostansko življenje je bilo od nekdaj pomemben del življenja Cerkve.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh