Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Filipinih spletna kampanja za več svetnikov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 10. 2014 / 09:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:44
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Filipinih spletna kampanja za več svetnikov

Preko Facebook skupine iščejo potencialne svetnike, povezane s Filipini.

Na Filipinih so katoličani pričeli s kampanjo za več domačih svetnikov. Zaradi vse hitrejšega »družbenega razkroja in poplave nemoralnosti so katoliški zgledi še kako potrebni«, je v prispevku, objavljenem na spletni strani Filipinske škofovske konference, pojasnil Jovi Atanacio, ustanovitelj skupine na družbenem omrežju Facebook z naslovom »Iščejo se: filipinski svetniki«. Papež Frančišek bo to otoško državo obiskal med 15. in 19. januarjem prihodnje leto.



Atanacio svoje rojake spodbuja, naj na omrežju Facebook objavljajo biografske podatke in poročila o Filipincih, pa tudi inozemcih, ki so na kakršen koli način povezani z njihovo deželo, katerih življenje in delovanje bi ustrezalo za začetek postopka beatifikacije. Atanacio sam že od devetdesetih let prejšnjega stoletja zbira podatke o potencialnih filipinskih svetniških kandidatih. Njegova skupina na družbenem omrežju Facebook ima že preko dva tisoč članov.

Filipini so največja večinsko katoliška država v Aziji. 21. oktobra 2012 je tedanji papež Benedikt XVI. kot prvega Filipinca za svetnika razglasil mučenca Pedra Calungsoda. Calungsod je bil umorjen leta 1672 na misijonskem potovanju po tej otoški skupini, ki ga je spodbudila španska princesa Ana Avstrijska. Z njegovo kanonizacijo je filipinska Cerkev pričela svoje »duhovno potovanje« proti 500-letnici prihoda katolištva na to azijsko otočje. Prvi misijonarji so tja prispeli leta 1521 s španskim pomorščakom in raziskovalcem Ferdinandom Magellanom.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh