Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Logar v ponedeljek v ZDA

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 18. 12. 2021 / 17:59
Oznake: Politika, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2021 / 09:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Logar v ponedeljek v ZDA
Zunanji minister Anže Logar. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve RS

Na kratko: Logar v ponedeljek v ZDA

Zunanji minister dr. Anže Logar se bo v ponedeljek na State Departmentu v Washingtonu srečal z državnim sekretarjem ZDA Antonyjem Blinknom. Gre za nadaljevanje strateškega dialoga med državama, ki se je začel konec leta 2020 z vlado bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa.

Logar je decembra 2020 obiskal takratnega državnega sekretarja Mika Pompea, spominja STA. Tokratni obisk slovenskega zunanjega ministra pri Blinknu naj bi utrdil strateški dialog med državama ter prispeval k nadgrajevanju njunega partnerstva in zavezništva, sporočajo s slovenskega ministrstva za zunanje zadeve. M. M.

Omikron doslej potrdili v 89 državah

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes sporočila, da so različico novega koronavirusa omikron doslej potrdili v 89 državah in se hitro širi, je poročala STA. Kot opozarja WHO, je še vedno odprto vprašanje o obsegu grožnje, ki naj bi jo predstavljala različica omikron. Londonski župan je zaradi omikrona v mestu ponovno razglasil veliko nevarnost. M. M.

Dom za starejše za 150 stanovalcev

V novi dom za starejše občane v Slivnici, ki sodi pod okrilje mreže SeneCura, so se ta teden vselili prvi stanovalci, navaja STA. »V naslednjih dneh nadaljujemo vselitve in v načrtu imamo, da bomo novoletne praznike v novem domu praznovali že z deset do petnajst stanovalci,« je povedala poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo Sanda M. Gavranovič. Dom bo lahko skupaj lahko sprejel 150 stanovalcev, ima pa tudi oddelek za osebe z demenco. M. M.

Deseta obletnica smrti Vaclava Havla

Na Češkem se danes spominjajo desete obletnice smrti predsednika in borca za človekove pravice Vaclava Havla. Na trgu Vaclava Havla pred nacionalnim gledališčem v Pragi so danes politiki in prijatelji Havla polagali cvetje, poročajo tuje tiskovne agencije. Ob obletnici potekajo tudi maše, razstave, projekcije filmov in razprave. M. M.

Zajc in Lampičeva tretja, Štuhčeva do izida sezone

Sobota je minila v znamenju številnih zimskih tekem za svetovni pokal. Smučarski skakalec Timi Zajc je v Engelbergu zasedel tretje mesto, prav tako je bila tretja smučarska tekačica Anamarija Lampič na sprinterski tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v nemškem Dresdnu, Ilka Štuhec pa je na smukaški preizkušnji v Val d'Iseru s petim mestom prišla do izida sezone. M. M.

Nalaganje
Nazaj na vrh