Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Samo še danes možen prenos prijave na drugo srednjo šolo

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 25. 04. 2022 / 09:56
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2022 / 10:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Samo še danes možen prenos prijave na drugo srednjo šolo
V srednjih šolah je na voljo 25.198 mest. FOTO: Pexels

Na kratko: Samo še danes možen prenos prijave na drugo srednjo šolo

Kandidati oziroma učenci, ki so spremenili svojo odločitev o vpisu v srednjo šolo, lahko svojo prijavo na drugo šolo oziroma drug izobraževalni program prenesejo le še danes. Kasneje prenos ne bo več možen, razen če bodo kandidati za to imeli opravičljive razloge.

Po tem roku šole praviloma ne bodo več sprejemale prenesenih prijav, dokler postopek za izbiro kandidatov na šolah, kjer bo vpis omejen, ne bo končan, torej do 30. junija. V srednjih šolah je za šolsko leto 2022/23 na voljo 25.198 mest. Šole bodo učence o morebitni omejitvi vpisa obvestile najpozneje do 27. maja, 16. junija pa bo že potekal vpis za sprejete v prvem krogu izbirnega postopka. Do 24. junija bo nato potekala prijava za vpis v drugem krogu izbirnega postopka, 1. julija pa še vpis za sprejete kandidate v drugem krogu. T. M. 

Anže Logar začenja obisk v Indiji

Minister za zunanje zadeve bo danes začel tridnevni obisk v Indiji, kjer se bo srečal z indijskim kolegom Subrahmanyamom Jaishankarjem. Predvideno je tudi srečanje s predsednikom indijske vlade Narendro Modijem. Logar se bo v New Delhiju udeležil foruma Raisina dialogue, osrednje vsakoletne indijske mednarodne konference o zunanjepolitičnih temah. Na konferenci bo med drugim nastopil kot panelist na okrogli mizi o razmerju med varnostjo in ekonomskimi interesi v Evropi in indo-pacifiškem prostoru. Udeleženci okrogle mize bodo še norveška zunanja ministrica Anniken Huitfeldt, nekdanji avstralski predsednik vlade Tony Abbott, sekretar v indijskem zunanjem ministrstvu Sanjay Verma in generalna direktorica na nemškem zunanjem ministrstvu Petra Sigmund. Okrogla miza je bila pripravljena v sodelovanju z Blejskim strateškim forumom. T. M. 

Minuli teden ceste terjale tri življenja

Minuli teden sta se na slovenskih cestah zgodili dve prometni nesreči s smrtnim izidom, v katerih so umrle tri osebe. Letos so slovenske ceste terjale 24 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani pa 17, so sporočili z Generalne policijske uprave. T. M.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh