Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Severna Koreja z novo izstrelitvijo raket

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 25. 01. 2022 / 10:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2022 / 10:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Severna Koreja z novo izstrelitvijo raket
Fotografija je simbolična. FOTO: Pexels

Na kratko: Severna Koreja z novo izstrelitvijo raket

Severna Koreja je nad Japonskim morjem znova izstrelili raketi.

Najverjetneje gre za manevrirni raketi, generalni štab južnokorejske vojske pa še analizira karakteristike izstreljenih raket, poročajo tuji mediji. Severna Koreja je od začetka leta doslej izstrelila štiri rakete, nazadnje 17. januarja. Po navedbah Seula sta takrat dve balistični raketi nad Japonskim morjem leteli na najvišji višini 42 kilometrov in na razdalji 380 kilometrov. T. M. 

ZDA in zaveznice enotne proti Rusiji glede Ukrajine

Predsednik ZDA Joe Biden je v ponedeljek, 24. januarja, po kriznih pogovorih z evropskimi voditelji o odvračanju Rusije od napada na Ukrajino razglasil popolno enotnost med zavezniki. Pentagon je sporočil, da je zaradi ukrajinske krize v pripravljenosti 8500 ameriških vojakov, poročajo tuji mediji. »Dosegli smo popolno soglasje z vsemi evropskimi voditelji,« je dejal Biden po končani videokonferenci z zavezniškimi voditelji iz Evrope in Nata. Da so se »voditelji strinjali o pomembnosti mednarodne enotnosti ob vse večji sovražnosti Rusije,« so sporočili tudi iz kabineta britanskega premierja Borisa Johnsona. Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je opozoril na »hude posledice, če bo prišlo do kakršne koli nadaljnje agresije Rusije proti Ukrajini«. Videokonference so se udeležili tudi voditelji Francije, Italije, Poljske in Evropske unije. Francoska vlada je napovedala, da se bodo predstavniki Rusije in Ukrajine v sredo sestali v Parizu na pogovorih s predstavniki Francije in Nemčije, da bi poskušali najti rešitev ukrajinske krize. T. M. 

V ponedeljek potrjenih 12.772 okužb

V ponedeljek, 24. januarja, je bilo ob 16.928 PCR-testih potrjenih 12.772 okužb s koronavirusom, kar je drugo najvišje število dnevno potrjenih primerov okužb v Sloveniji doslej. Delež pozitivnih testov je znašal 75,2 odstotka. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je pri nas trenutno 126.251 aktivnih okužb. V ponedeljek so opravili tudi 114.236 hitrih testov, katerih pozitivne rezultate preverjajo še s PCR-testi. Z enim odmerkom cepiva proti koronavirusu je po podatkih NIJZ cepljenih 1.259.605 ljudi, z vsemi odmerki pa 1.207.103 posameznikov. T. M.


Nalaganje
Nazaj na vrh