Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Lanišek tudi na drugi tekmi drugi

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 23. 01. 2022 / 10:28
Oznake: Slovenija, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2022 / 18:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Lanišek tudi na drugi tekmi drugi
Anže Lanišek je s petega mesta po prvi seriji napredoval na drugo. FOTO: FB Smučarska zveza Slovenije – SloSki.si

Na kratko: Lanišek tudi na drugi tekmi drugi

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Neustadtu osvojil drugo mesto. Na stopničkah je bil sicer vrstni red popolnoma enak kot v soboto. Zmagal je Nemec Karl Geiger, na najnižjo stopničko pa je stopil njegov rojak Marcus Eisenbichler.

Slovenski uspeh so dopolnili Timi Zajc (6.), Peter Prevc (8.), Lovro Kos (12.) in Cene Prevc (17.). Žiga Jelar, ki je po prvi seriji zasedal 23. mesto, zaradi težav z opremo v finalu ni nastopil in je osvojil 30. mesto. M. M.

V soboto skoraj 14.000 okužb

Ob skoraj 18.500 PCR-testih so pristojni včeraj v Sloveniji potrdili skoraj 13.911 okužb z novim koronavirusom, kar je največ doslej. To pomeni, da je bilo pozitivnih več kot tri četrtine testov. Na ministrstvu za zdravje opozarjajo, da je epidemija covida-19 s pojavom seva omikron dobila nov zagon tudi v Sloveniji. »V zadnjem času zaznavamo izrazito povečano število dnevno na novo okuženih, kar bi se v naslednjih dneh lahko odrazilo tudi v številu hospitaliziranih bolnikov in bolnikov na intenzivni terapiji. Pred hujšim potekom in posledično hospitalizacijo so v Sloveniji na voljo zdravila Regkirona, Ronapreve, Xevudy, Veklury in Lagevrio.« M. M.

Razdelili za več kot 223.000 evrov donirane hrane 

V velenjski občini že od leta 2014 izvajajo projekt Donirana hrana. Lani so v okviru projekta razdelili 33 ton sadja, zelenjave, pečenega mesa, sendvičev in ostalih mesnih izdelkov ter 138.447 kosov kruha, pekovskega peciva, mleka, mlečnih izdelkov in jajc, poroča STA. Skupna vrednost razdeljene hrane je znašala 223.717 evrov. M. M.

Medvedka napadla lovca

Danes je na območju med hriboma Baba in Mali Javornik medvedka napadla moškega je. Do napada je prišlo med lovskim pogonom. 63-letnega lovca, ki ima zlomljeno roko, poškodovana rebra in več ran na hrbtu, so po napadu odpeljali v Zdravstveni dom Postojna, navaja STA. M. M.

Izredne okoljske razmere v Peruju

V Peruju so v soboto za obalno območje razglasili izredne okoljske razmere zaradi razlitja nafte, ki so ga povzročili valovi po vulkanskem izbruha na jugu Tihega oceana. V bližini tamkajšnje prestolnice Lima je razlitje nafte povzročilo onesnaženje plaž, pogin ptic ter prizadelo ribiško in turistično industrijo, navedbe francoske tiskovne agencije AFP povzema STA. M. M.

Rekordna prodaja šampanjca

Lani je prodaja šampanjca dosegla rekordnih 5,5 milijarde evrov. Povpraševanje se je kljub koronskim ukrepom, ki so omejili delovanje restavracij in barov, povečalo, sporočilo francoskega združenja proizvajalcev šampanjca navaja AFP. Lani so prodali okoli 322 milijonov steklenic šampanjca. To je 32 odstotkov več kot leto pred tem, ko je prodaja zaradi zaprtja po svetu, ki ga je povzročila pandemija covida-19, upadla za 20 odstotkov. M. M.



 

Nalaganje
Nazaj na vrh