Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Film o sv. Jožefu: Studio Siposh sodeluje z največjo katoliško televizijo na svetu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 12. 2021 / 05:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2021 / 14:17
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Film o sv. Jožefu: Studio Siposh sodeluje z največjo katoliško televizijo na svetu

Film o sv. Jožefu: Studio Siposh sodeluje z največjo katoliško televizijo na svetu
Film o sv. Jožefu je od 8. decembra na ogled širši javnosti FOTO: siposh.com
Na letošnji praznik Brezmadežne se je sklenilo leto sv. Jožefa in ob tej priložnosti so Kolumbovi vitezi v brezplačen ogled ponudili navdihujoč film o sv. Jožefu, pri katerem so sodelovali tudi slovenski filmski ustvarjalci.

Kolumbovi vitezi so za pripravo filma Sveti Jožef: naš duhovni oče izbrali filmsko podjetje Spirit Juice Studios, ki se posveča ustvarjanju katoliških vsebin najvišje kakovosti, k sodelovanju pa so pritegnili tudi Studio Siposh, ki sodeluje z največjo katoliško televizijo na svetu - EWTN (Eternal Word Television Network). Kot navajajo na svoji spletni strani, za njihove dokumentarne filme priskrbijo igrane prizore, ki so vedno znova velik izziv, saj gre običajno za zgodovinske prizore pomembnih ljudi iz zgodovine Cerkve.

Studio Siposh je tudi za film o sv. Jožefu priskrbel igrane prizore s slovenskimi igralci.

Namen filma o sv. Jožefu je bil predstavitev zgodbe o Jezusovem redniku in njegovega vpliva na duhovno in siceršnje življenje oseb, ki se zatekajo k njegovi priprošnji.

FOTO: kofc.org

60-minutni film se začne s pripovedjo navdušenega častilca sv. Jožefa, očeta Donalda Callowaya, ki na kratko predstavi pomen tega priljubljenega svetnika. V uvodu vidimo tudi montažo podob sv. Jožefa, številnih kipov v cerkvah in zunaj njih, barvnih oken in fresk, in pri tem lahko občudujemo tudi lepoto ljubljanskega svetišča sv. Jožefa.

Slovenski filmski ustvarjalci pod vodstvom režiserja Davida Sipoša so za film posneli tudi igrane prizore iz življenja sv. Jožefa, v katerih nastopajo Jan Šavli, Barbara Požinel, Nace Grom in Gašper Stojc.

V filmu lahko občudujemo tudi lepoto ljubljanskega svetišča sv. Jožefa.

V filmu se prepleta osnovna zgodba Jezusovega rednika iz evangelijev z zgodbami posameznikov in družin, katerih življenja so bila neizmerno obogatena, ko so se v molitvi obrnili na sv. Jožefa. Vsaka izmed teh zgodb je neizmerno spodbudna. V film je vključen tudi posnetek s papežem Frančiškom, ki pripoveduje o češčenju »spečega Jožefa«.

Vabljeni k ogledu!

Nalaganje
Nazaj na vrh