Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na ogled šeststo zbranih del Josepha Ratzingerja v tridesetih jezikih

Objava: 14. 09. 2011 / 11:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na ogled šeststo zbranih del Josepha Ratzingerja v tridesetih jezikih

Razstavo založbe Herder z monografijami v različnih jezikih si bo moč ogledati v Rimu in Freiburgu.

Založba Herder je priredila razstavo šeststotih zbranih knjižnih del Josepha Ratzingerja, papeža Benedikta XVI. Kot je na predstavitvi v Freiburgu povedal založnik Manuel Herder, so s tem prvič na enem mestu zbrane monografije v tridesetih različnih jezikih. Na ogled so prve nemške izdaje in prevodi Ratzingerjevih knjig, tudi v nekaterih dokaj eksotičnih jezikih, od korejskega do madžarskega. Papež je za razstavo sam prispeval dve deli iz svoje zasebne knjižnice.

Ko je Benedikt XVI. izvedel za omenjeni projekt, je izrazil željo, da bi si sam lahko ogledal 'dokaze' o mednarodni razširjenosti njegovih del. Zato, pove založnik Herder, so vseh šeststo izvodov knjig naložili na mali Volkswagov avtobus in jih odpeljali v papeževo letno rezidenco v Castelgandolfu. Tam bo imel sveti oče v tem tednu priložnost, da toliko časa, kot mu to obveznosti dovoljujejo, preživi v družbi svojih knjig. Po mnenju založnika lahko z mirno vestjo domnevamo, da v celotni zgodovini Cerkve ni bilo papeža, ki bi izdal toliko knjižnih naslovov kot ravno Benedikt XVI.

Po zasebni razstavi za papeža naj bi bila zbirka knjig, ki jo je založba Herder pripravila v sodelovanju z vatikansko založbo' Libreria Editrice Vaticana', od petka dalje na ogled v Rimu, v Campo Santo Teutonico. V času papeževega obiska v Nemčiji med 23. in 25. septembrom letos pa si bo zbirko moč ogledati na sedežu založbe Herder v Freiburgu.

Namen razstave je, kot pojasnjuje založnik, 'če je le mogoče, predstaviti vse monografije Josepha Ratzingerja, ki so kdaj koli izšle. Zgolj pri založbi Herder so izdali več kot petdeset knjižnih naslovov.

Joseph Ratzinger pri založbi Herder objavlja od leta 1956. Najbolje prodajani naslovi so njegove knjige o Jezusu.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh