Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na SDM v Braziliji 30.000 prostovoljcev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 07. 2013 / 06:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na SDM v Braziliji 30.000 prostovoljcev

Na SDM v Braziliji 30.000 prostovoljcev

Naloge mladih prostovoljcev, ne le Brazilcev, so pomoč pri načrtovanju in organizaciji posameznih dogodkov ter prevajanje.

30.000 mladih iz Brazilije in nekaterih drugih držav se trenutno pripravlja na svoje poslanstvo prostovoljnih pomočnikov na svetovnem dnevu mladih v Riu de Janeiru, ki se prične prihodnji teden. Mladi pomočniki dneve pred začetkom velike katoliške prireditve preživljajo na pripravah v katoliških ustanovah Ria de Janeira, kot poroča nemška katoliška agencija KNA. Tisti z znanjem tujih jezikov pomagajo pri prevajanju posameznih dokumentov, naloge prostovoljcev pa so med drugim tudi razdeljevanje obrokov in postavitev 'špalirja' ob poti, po kateri se bo v papamobilu mladim pridružil papež Frančišek.

Nadškof Ria de Janeira, Orani Joao Tempesta, je številne mlade prostovoljce pohvalil kot 'vodilne osebnosti jutrišnje Cerkve'. Tudi papež Frančišek se zaveda pomena prostovoljnih pomočnikov: 28. julija popoldne, tik pred zaključkom svojega obiska v Braziliji, se bo v sejemskem središču v Riu vsem prostovoljnim sodelavcem osebno zahvalil za njihovo dragoceno pomoč.

Iz prestolnice Brasilie v Riu pričakujejo skupino 600 prostovoljcev. »Pravijo, da so ljudje že izgubili vero. S tem dogodkom dokazujemo, da to ne drži – ravno nasprotno«, je prepričan duhovnik Joao Firmino, zadolžen za pastoralo mladih v nadškofiji Brasilia.

Nekateri izmed skupno 30.000 prostovoljcev v Braziliji bivajo že dlje časa. Med njimi je tudi 28-letni Walmyr Junior. Skupaj z okoli 100 brazilskimi in mednarodnimi prostovoljci je v preteklih dvanajstih mesecih na spletnih omrežjih vsak dan objavljal poročila v različnih jezikih, pomagal pri organizaciji okvirnega kulturnega programa in obiskal okoli 200.000 stanovanj, v katerih bodo brazilske družine kot goste sprejele mlade romarje.

Vir: Kathpress

Foto: splet / www.rio2013.com



Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh