Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na smučiščih 26 nadzorov, večjih nepravilnosti ni bilo [VIDEO]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 20. 12. 2021 / 13:15
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2021 / 13:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na smučiščih 26 nadzorov, večjih nepravilnosti ni bilo [VIDEO]
FOTO: arhiv Družine/Andrej Praznik

Na smučiščih 26 nadzorov, večjih nepravilnosti ni bilo [VIDEO]

Na pobudo Inšpektorata RS za infrastrukturo je bila v začetku prejšnjega tedna s strani policije sklicana koordinacija nadzornih organov, na katerem je bil sprejet dogovor o usklajenem nadzoru smučišč, zlasti ob koncih tedna, je na današnji vladni novinarski konferenci povedala glavna inšpektorica inšpektorata za infrastrukturo Patricija Furlan Fon.

Kot je poudarila Furlan Fonova, se je smučarska sezona tudi letos zaradi covida-19 začela v negotovih razmerah. Minuli teden so inšpektorji na slovenskih smučiščih opravili 26 nadzorov glede spoštovanja ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, pri čemer večjih nepravilnosti niso odkrili, je dejala.

Nepravilnosti hitro odpravljene

»V večini primerov so inšpektorji ugotovili, da v vrsti pred blagajno ni bila zagotovljena predpisana medosebna razdalja 1,5 metra,« je povedala inšpektorica in dodala, da so bile nepravilnosti hitro odpravljene. Prav tako je opozorila, da je uporaba žičniških naprav in smučarskih prog na smučiščih dovoljena le osebam, ki upravljavcu žičniških naprav ob nakupu vozovnice ali na smučišču predložijo dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT in osebni dokument.

Kje je potrebna zaščitna maska?

V žičniških napravah za prevoz oseb v zaprtih kabinah in na odprtih žičniških napravah (sedežnice in vlečnice), kjer sta oba oziroma so vsi sedeži zasedeni, je za uporabnike obvezna uporaba zaščitne maske. Gre za kirurško masko ali masko tipa FFP2, je dejala Furlan Fonova in dodala: »Da bi smučarske zimske radosti vsi uživali čimbolj nemoteno in varno, ravnajmo odgovorno. Spoštujmo predpisane zaščitne ukrepe in PCT pogoj ter omogočimo hiter nadzor upravljalcem žičniških naprav in drugim nadzornikom.«

Več kot 10.000 nadzorov policistov v zadnjem tednu

Od sobote, 11. decembra, do petka, 17. decembra, so policisti ob opravljanju rednih nalog iz njihovih pristojnosti opravili nadzore na 10.081 krajih glede izvajanja določb vladnih odlokov. Izrekli so 87 opozoril in izdali 15 plačilnih nalogov ter hitrih postopkov zaradi kršitev. Na mejnih prehodih je policija v tem obdobju vročila 140 izjav o napotitvi v karanteno na domu. »Od tega smo vročili 131 izjav o napotitvi v karanteno na domu za polnoletne in 9 za mladoletne osebe. Glede na države prihoda je bilo največ napotitev v karanteno na domu izročeno za osebe, ki so pripotovale iz Bosne in Hercegovine (77), Hrvaške (31), Srbije (15), Kosova (11) in Albanije (3),« je povedal višji policijski svetnik na Generalni policijski upravi Tomaž Pečjak.

Informirajte se o trenutnih pogojih vstopa v državo, kamor potujete in si pravočasno priskrbite vsa potrebna dokazila. (Tomaž Pečjak, višji policijski svetnik na GPU)

 »Pred odhodom v tujino preverite pogoje za vstop v državo«

Vsem, ki boste v prazničnem času potovali v tujino, Pečjak svetuje, »da se pred tem predhodno informirate o trenutnih pogojih vstopa v državo, kamor potujete in si pravočasno priskrbite vsa potrebna dokazila.« Ob tem je napovedal daljše kolone na slovensko-avstrijski meji. Naša severna soseda namreč prav danes uvaja strožje pogoje za vstop v državo.

O pirotehniki

Pečjak je pred prihajajočimi prazniki posvaril tudi pred uporabo pirotehnike: »Pomislite na svojo varnost, a tudi na druge, ki se jim pirotehnika ne zdi zabavna, jih spravlja v stres ali celo ogroža in ne pozabimo še na živali, ki zaradi nekaj sekund našega veselja doživljajo hud stres.«

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh