Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na zemljevidu ECDC večina Evrope še naprej rdeča ali temno rdeča

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 23. 12. 2021 / 19:19
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2021 / 19:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na zemljevidu ECDC večina Evrope še naprej rdeča ali temno rdeča
Slovenija je v celoti temno rdeča, kar pomeni najslabšo epidemiološko sliko z vidika epidemije koronavirusne bolezni, že vse od 23. septembra. FOTO: Pexels

Na zemljevidu ECDC večina Evrope še naprej rdeča ali temno rdeča

Na danes posodobljenem zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) skorajda celotna Evropa ostaja obarvana rdeče ali temno rdeče, v slednji kategoriji zaenkrat ostaja tudi Slovenija.

Slovenija je v celoti temno rdeča, kar pomeni najslabšo epidemiološko sliko z vidika epidemije koronavirusne bolezni, že vse od 23. septembra, spominjajo pri STA. V tej kategoriji so še celotna Hrvaška, Madžarska, Slovaška, Češka, Grčija, Danska, Francija, Portugalska, baltske države in države Beneluksa. Avstrija, ki je bila še pred tednom dni v celoti temno rdeča, je zdaj delno rdeča, to pa med drugim velja še za Nemčijo, Poljsko in Španijo.

Glede na zemljevid so najboljše razmere trenutno v Romuniji, ki je večinoma oranžna, deloma pa celo zelena.

Glede na zemljevid so najboljše razmere trenutno v Romuniji, ki je večinoma oranžna, deloma pa celo zelena. Oranžna območja so še v Italiji, ki je delno rdeča, na severu pa temno rdeča.

S temno rdečo barvo so na zemljevidu ECDC označena območja, kjer 14-dnevna pojavnost okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev presega 500, pri izračunih pa upoštevajo tudi delež pozitivnih testov. Z oranžno barvo so na zemljevidu označena območja, kjer 14-dnevna pojavnost okužb ne presega 75, če je delež pozitivnih testov nad štirimi odstotki, ali kjer 14-dnevna pojavnost okužb ne presega 200, če je delež pozitivnih testov pod štirimi odstotki. Med temno rdečo in oranžno je rdeča barva, medtem ko zelena pomeni najboljše epidemiološke razmere.

V evropskih državah beležijo pospešeno širjenje omikrona

Iz več evropskih držav pa medtem prihajajo svarila, da bo koronavirusna različica omikron že kmalu prevladujoča. V Angliji ocenjujejo, da je omikron že prevladujoč, v Italiji predstavlja okoli 30 odstotkov okužb. V Nemčiji večji val pričakujejo po novem letu, omikron pa je v tej državi terjal tudi prvo smrtno žrtev.

Nalaganje
Nazaj na vrh