Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nabirka za Sveto deželo 2021

Objava: 08. 09. 2021 / 10:01
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2021 / 10:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nabirka za Sveto deželo 2021
Nabirke zaradi epidemije ni bilo mogoče izvesti v rednem terminu, na veliki petek FOTO: SŠK/avvenire.it

Nabirka za Sveto deželo 2021

V nedeljo, 12. septembra 2021, v Katoliški cerkvi v Sloveniji organizirajo tradicionalno nabirko za Sveto deželo (Collecta pro Terra Sancta), ki je namenjena zbiranju sredstev za podporo kristjanov na Bližnjem vzhodu, sporoča Slovenska škofovska konferenca. Duhovniki so naprošeni, da na ta dan zbrane darove vernikov posredujejo na (nad)škofijo.

Slovenski škofje so omenjeni datum določili na 123. redni seji Slovenske škofovske konference, ki je zasedala 3. maja 2021, saj zaradi epidemije koronavirusne bolezni nabirke ni bilo mogoče izvesti v rednem terminu, torej na veliki petek, ki smo ga letos obhajali 2. aprila.

Sredstva bodo tako kot vsako leto doslej namenjena ohranjanju navzočnosti kristjanov v deželi, kjer je Jezus Kristus prvič oznanil svoj nauk, trpel, umrl na križu in vstal od mrtvih.

Kot sporočajo škofje, bodo sredstva tako kot vsako leto doslej namenjena ohranjanju navzočnosti kristjanov v deželi, kjer je Jezus Kristus prvič oznanil svoj nauk, trpel, umrl na križu in vstal od mrtvih. Zbrani darovi so namenjeni vzdrževanju edinstvene kulturne dediščine, poleg tega pa tudi finančni podpori socialnih, izobraževalnih in romarskih programov, pomoči mladim družinam in drugim ogroženim skupinam ljudi. Starodavno nabirko za kristjane v Jeruzalemu je spodbujal že apostol Pavel, papeži so vseskozi skrbeli za vez med krščanstvom in Sveto deželo, zadnji dokument v ta namen pa je podpisal blaženi papež Pavel VI. leta 1974.

Slovenski škofje se ob tej priložnosti tudi najlepše zahvaljujejo vsem vernikom in duhovnikom, ki so leta 2020 za Sveto deželo darovali 63.242,29 evrov.

Več na spletni strani http://www.custodia.org.

FOTO: www.custodia.org

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh