Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Cvikl obiskal prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 15. 04. 2022 / 13:56
Oznake: Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.04.2022 / 14:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Cvikl obiskal prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji
Nadškof Alojzij Cvikl pred prazniki obiskal prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem. FOTO: Karitas Maribor Facebook

Nadškof Cvikl obiskal prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji

Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl je na veliki petek v družbi mariborskega župana Saša Arsenoviča obiskal prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem. Prejemnikom pomoči v tem centru je Cvikel zaželel, da jih velikonočno oznanilo napolni z novim upanjem.

Ljudska kuhinja Betlehem je eden od programov pomoči Nadškofijske karitas Maribor, namenjena je vsem, ki si ne zmorejo zagotoviti vsaj enega toplega obroka dnevno. Takih ljudi je v Mariboru več kot 50 dnevno. 


Nadškof Cvikl je pred delitvijo kosila zbrane pozdravil in jim voščil doživete ter blagoslovljene praznike z naslednjimi besedami »Vstal je in živi!«. Kot je dejal, je to sporočilo temelj naše vere in je naše upanje. 

»Letos po dveh letih korona krize lahko ponovno v polnosti ponovno obhajamo velikonočne praznike. To nas veseli. A žalosti nas, da pred našimi vrati divja vojna, ki  pred sabo ruši domove in v beg pošilja milijone beguncev, predvsem matere z otroki. V to stanje greha, sebičnosti, brezbrižnosti in bolečine prihaja velikonočno sporočilo, da je Gospod premagal laž, hudobijo, nasilje, trpljenje in živi,« je dejal Cvikl.

Oznanilo ni aktualno samo za čas preizkušnje

Dodal je, da velikonočno oznanilo ni aktualno samo za čas preizkušnje, temveč je oznanilo, ki v vseh časih in vseh situacijah prinaša veselje in upanje.

»Želim vam, da bi to oznanilo v  prazničnih dneh še bolj živo čutili in naj vas napolni z novim upanjem On, ki je premagal smrt in živi!,« je še dejal mariborski nadškof.
Nalaganje
Nazaj na vrh