Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Zore vabi k arhijerejski liturgiji za mir v Ukrajini

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 05. 03. 2022 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.03.2022 / 10:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Zore vabi k arhijerejski liturgiji za mir v Ukrajini
Nocoj ob 18. uri in 30 minut vabljeni v ljubljansko stolnico, kjer bo hrvaški grkokatoliški škof vladika Milan Stipić daroval sveto bogoslužje za mir v Ukrajini. FOTO: Tatjana Splichal

Nadškof Zore vabi k arhijerejski liturgiji za mir v Ukrajini

Hrvaški grkokatoliški škof vladika Milan Stipić bo danes, v soboto, 5. marca 2022, ob 18. uri in 30 minut v ljubljanski stolnici ob somaševanju duhovnikov in glasbeni spremljavi ekumenskega pevskega zbora daroval sveto bogoslužje za mir v Ukrajini.

Kot je na svojem Facebook profilu sporočil ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, se kristjani tudi na ta način, s pomnoženo molitvijo za mir in pravičnost, lahko odzovemo na trenutno dogajanje v Ukrajini.

Spoznali smo, da smo tudi v 21. stoletju ljudje sposobni odločitev in dejanj, za katere smo bili prepričani, da smo jih pustili za sabo.

Nadškof Zore je še zapisal: »Ukaz ruskega predsednika Vladimirja Putina o napadu na Ukrajino nas je pretresel. Omahovali smo med osuplostjo, nevero in ogorčenjem. Obenem pa smo spoznali, da smo tudi v 21. stoletju ljudje sposobni odločitev in dejanj, za katere smo bili prepričani, da smo jih pustili za sabo.

Kristjani hočemo na takšne dogodke odgovoriti na dva načina: s solidarnostjo do žrtev agresije, ki jo lahko pokažemo prek Slovenske karitas, in s pomnoženo molitvijo za mir in pravičnost.«

Ukrajinci in prijatelji Ukrajine povabljeni, da bomo skupaj molili z mir.

Ljubljanski nadškof Ukrajince in vse prijatelje Ukrajine vabi, naj se udeležijo svetega bogoslužja, »da bomo skupaj molili z mir«.

Nalaganje
Nazaj na vrh