Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: podpora vsem, ki trpijo zaradi bombardiranja, zahvala Poljski

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 02. 03. 2022 / 12:56
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2022 / 13:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: podpora vsem, ki trpijo zaradi bombardiranja, zahvala Poljski
Papež Frančišek nas vztrajno vabi, naj prosimo Gospoda za dar miru. FOTO: Vatican Media/zajem zaslona

Papež: podpora vsem, ki trpijo zaradi bombardiranja, zahvala Poljski

Papež Frančišek je med današnjo splošno avdienco na pepelnično sredo, ko smo povabljeni k postu in molitvi za mir v Ukrajini, vernike znova povabil, naj prosimo Gospoda za dar miru.

Med pozdravi poljsko govorečih vernikov je spomnil, poroča Radio Vatikan, da je Poljska prva podprla Ukrajino, ko je odprla meje, srca in vrata svojih domov za Ukrajince, ki bežijo pred vojno.

Današnja pepelnična sreda je enoglasna molitev za konec vojne, ki se prepleta s konkretno pomočjo beguncem.

Molitev je rodovitna brazda, v katero sejemo duha miru tudi sredi vojnih grozot. Besede papeža Frančiška po današnji katehezi so bile namenjene prebivalcem Ukrajine, ki trpijo, bežijo in umirajo sredi ulic, ki jih bombe in strah spreminjajo v prah. Današnja pepelnična sreda je enoglasna molitev za konec vojne, ki se prepleta s konkretno pomočjo beguncem.

Sveti oče je Poljakom dejal: »Vi ste prvi podprli Ukrajino, ko ste odprli svoje meje, srca in vrata svojih domov Ukrajincem, ki bežijo pred vojno. Velikodušno jim ponujate vse potrebno, da bi lahko živeli dostojno, kljub dramatičnosti tega trenutka.«

V srcih nosimo spomin na te ljudi.

Izrazil je svojo globoko hvaležnost ter spomnil na frančiškanskega brata, ki je med splošno avdienco sicer bral besedila v poljščini, vendar je Ukrajinec. Kot je povedal papež, so se njegovi starši v teh dneh zatekli v podzemna zaklonišča v kraju blizu Kijeva, da bi se zavarovali pred bombami. Ta pater pa »je tukaj z nami« in »še naprej opravlja svoje dolžnosti«, je dejal sveti oče: »Ko spremljamo njega, spremljamo vse ljudstvo, ki trpi zaradi bombardiranja, njegove ostarele starše in mnoge ostarele osebe, ki so v podzemlju, da bi se zavarovali. V srcih nosimo spomin na te ljudi.«

Nalaganje
Nazaj na vrh