Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob materinskem dnevu nagovor vsem materam

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 25. 03. 2023 / 00:25
Oznake: Duhovnost, Praznik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.03.2023 / 22:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ob materinskem dnevu nagovor vsem materam
Nagovor materam za sklep Tedna družine 2023. FOTO: Osebni arhiv

Ob materinskem dnevu nagovor vsem materam

Ob materinskem dnevu in prazniku Gospodovega oznanjenja Mariji z vami delimo pričevanje mlade mami Helene Rozman. Vse mame in njihove družine nagovarja tudi ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik.

Danes sklepamo letošnji Teden družine, ki poteka pod geslom: »Mir se začne v družini«.

Na dan pred materinski dnevom ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik čestita vsem materam in očetom za pogum, da so bili odprti za življenje in sprejeli otroka. Vsaki družini želi, da bi bil v njej vedno prostor za pogovor in odpuščanje, da bi bila po zgledu nazareške družine zares kraj upanja, veselja in miru. 

Svoj nagovor družinam sklene z željo: »Kot se je zgodilo v Nazaretu, naj se zgodi tudi v naši družinah.«


Kako kot mama najdem mir?

Letošnji Teden družine sklepamo s pričevanjem mlade mami Helene Rozman. V svojem videonagovoru pričuje o tem, sredi vsakodnevne nepopolnosti, kaosa in včasih tudi manjših ali večjih preizkušenj vendarle lahko najdemo mir v srcu.

Naredi v hiši lepo vzdušje miru.

»Bodi hvaležna, da imaš to življenje v svoji hiši. Ko bo en otrok vadil bobne in v drugi sobi trobento, uživaj v tej disharmoniji. Ne boš je dolgo imela. Ko boš postregla z nepopolnim kosilom, postrezi še s kakšno zabavno zgodbico. Nosi ta mir in ga razdajaj vsem okoli sebe,« je zaključila Helena v svojem nagovoru.



Tudi sama je premagala težko bolezen in s tem izkusila Božji dotik. Naj to njeno pričevanje vlije poguma in upanja prav vsem ženam in materam, še posebej tistim, ki ste morda v stiski ali preizkušnji.

Nalaganje
Nazaj na vrh