Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Naj matere ostanejo z otroki, namesto da jih zapremo«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 11. 2013 / 10:15
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Naj matere ostanejo z otroki, namesto da jih zapremo«

Britanski škof meni, da otroci ne bi smeli trpeti zaradi prestopkov družinskih članov.

Zakaj bi morali nedolžni otroci trpeti zaradi zločinov, ki so jih zagrešili njihovi družinski člani? To vprašanje si postavlja zaporniški škof v Angliji in Walesu, ki pristojne spodbuja, naj poiščejo nove načine, ki bi dopuščali, da bi matere ostale s svojimi otroki, ne pa da morajo svojo kazen odslužiti v zaporu. V predavanju za širšo javnost je škof Richard Moth dejal, kako bi si morala družba bolj prizadevati, da bi matere, obsojene zaradi različnih prestopkov, lahko ostale s svojimi otroki in svoj dolg družbi odplačale brez zaporne kazni.

Škof Moth poudarja, da so zaporne kazni v Veliki Britaniji precej pogoste, kar pomeni, da je »precejšen delež mater ločen od otrok in ostalih družinskih članov zaradi prestajanje zaporne kazni«. Glede alternativ predlaga, da bi predvsem materam z majhnimi otroki dejansko zaporno kazen skrajšali in preostali del izpeljali s pomočjo »elektronskega nadzora, policijske ure in rednega javljanja pristojnim organom«. V nekaterih primerih bi morda lahko celotno kazen izvršili s podobnimi sredstvi.

Škof Moth je v predavanju izčrpno opisal velikanske in izjemno negativne posledice za otroke, katerih matere so obsojene na prestajanje zaporne kazni. Otroci niso le prestrašeni, ker mati nenadoma izgine iz njihovega življenja, pač pa zlahka postanejo »tarče zbadanja in izsiljevanja med vrstniki, ko se tovrstne novice razširijo«. Škof je prepričan, da materina zaporna kazen hkrati pomeni kazen za njene otroke: »Na nek način tudi oni postanejo žrtve zločina, ker zaradi kazni izgubijo navzočnost matere v svojem življenju.«


Vir: news.va

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Še več Boga
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh