Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Največje število semeniščnikov v zadnjem desetletju

Objava: 07. 12. 2010 / 08:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Največje število semeniščnikov v zadnjem desetletju

V letošnjem študijskem letu je močno naraslo število prijavljenih kandidatov v angleških semeniščih.

Za vpis v angleška semenišča je v letošnjem študijskem letu vladalo precejšnje zanimanje. Kot je sporočila Škofovska konferenca Anglije in Walesa, je število vpisnikov znatno višje kot v zadnjih desetih letih.

V letošnjem septembru je svoje potovanje proti duhovniškem stanu pričelo kar šestinpetdeset novih študentov, so škofje sporočili na tiskovni konferenci v mesecu novembru, ob tem pa dodali, da bi lahko papežev obisk na Otoku septembra letos v bližnji prihodnosti število bodočih katoliških duhovnikov v Angliji in Walesu še povišal.

Število ljudi, ki se odzovejo na Božji klic in se podajo na pot duhovništva ali redovništva, po besedah p. Stephena Langridga, predsednika odbora za nove duhovne poklice v Angliji in Walesu, počasi, vendar vztrajno narašča.

Na svojem rednem letnem zborovanju so predstavniki omenjenega odbora v Birminghamu razpravljali o vzrokih, ki so pripomogli k večjemu zanimanju za duhovne poklice v Veliki Britaniji. Eden izmed njih je zagotovo 'Festival duhovnih poklicev', ki so ga na Otoku priredili julija letos, na njem pa se je zbralo okoli tristo mladih katoličanov. Na festivalu so iskali nadaljne spodbude za odziv na duhovni klic, ki so ga začutili v nekem obdobju svojega življenja. Dogodek je dosegel tolikšno priljubljenost, da naj bi ga ponovno priredili junija prihodnje leto.

Poleg omenjene pobude pa številne škofije in redovi prirejajo srečanja skupin, na katerih udeleženci razpravljajo o morebitnem duhovnem klicu, še pojasnjujejo škofje. Udeleženci 'Festivala duhovnih poklicev' kot dodatno priložnost za obogatitev svojega poznavanja katolištva in okrepitev zanimanja za duhovni poklic vidijo tudi v obisku svetovnega dneva mladih v Madridu avgusta 2011.

P. Christopher Jamison, direktor Narodne pisarne za duhovne poklice, ki se je prav tako udeležil zborovanja v Birminghamu, povečano zanimanje za duhovne poklice pripisuje tudi britanskemu kardinalu Newmanu, ki ga je sveti oče med svojim obiskom v Veliki Britaniji razglasil za blaženega.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh