Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Namizna igra s poudarki iz katekizma

Za vas piše:
Tomaž Kavčič (po CNA)
Objava: 28. 05. 2013 / 18:14
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Namizna igra s poudarki iz katekizma

Španska redovnica Maria Granados Molina se je resno lotila nove evangelizacije. Karmeličanka iz španskega mesta Cuenca je namreč naredila novo družabno igro, s katero se lahko učimo osnov krščanstva

Španska redovnica Maria Granados Molina se je resno lotila nove evangelizacije. Karmeličanka iz španskega mesta Cuenca je namreč naredila novo družabno igro, s katero se lahko učimo osnov krščanstva. Prvi primerek te namizne družabne igre je namreč sestra Maria natisnila na svojem tiskalniku. Uporabiti ga je nameravala zgolj za igro med redovnicami v njeni kongregaciji. S časom je pomislila, da bi lahko to igro naredili v več izvodih in jo namenili otrokom. Igra je postala prodajna uspešnica v Španiji in je največkrat kupljeno darilo za otroke, ki gredo k prvemu svetemu obhajilu. Poimenovali so jo »Veselje vere« (The joy of the faith, La Alegría de la Fe). Pričakuje se, da jo bodo najprej ponudili še na trgih v Južni Ameriki in ZDA. »Veselje vere« je igra namenjena odraslim in otrokom, predvsem pa testira znanje o katoliški veri in Jezusovem življenja. Podobna je popularni igri Activity, saj vključuje pantomimo, risanje, obenem pa preverja tudi znanje molitev. Sestra Maria igre pravi, da»ne bo zamenjala Katekizma, je pa lahko pripomoček, ki ga podpira.« Ter dodaja, da je njena prednost je tudi, da je razgibana in barvna, zato se otroci zabavajo in učijo istočasno. Redovnica si želi, da bi igra ljudem približala Jezusa. Glede na to, da je knjigo že odobrila španska škofovska konferenca, se ji bo želja kot kaže uresničila. Sestra pravi, da igra ni le splet naključja, temveč velike želje, razmislekov in molitev, kar je po njenem mnenju tudi razlog za takšen uspeh.

Kdo ve, ali bo kdaj prevedena v slovenski jezik. Podobnih namiznih iger v Sloveniji še nimamo. Še najbolj razširjena je igra Ungame, ki je namenjena predvsem spoznavanju sodelujočih. Žal pa je ni mogoče kupiti, saj je že dolgo časa razprodana.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh