Zapri
Iskanje

Napoved gradnje novih policijskih postaj v Šentjurju in Laškem

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 15. 09. 2021 / 07:36
Oznake: Družba, Politika
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2021 / 07:41
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Napoved gradnje novih policijskih postaj v Šentjurju in Laškem

Napoved gradnje novih policijskih postaj v Šentjurju in Laškem
Minister Hojs v družbi državnega sekretarja dr. Boža Predaliča pred Policijsko upravo Celje. FOTO: MNZ
Notranji minister Aleš Hojs se je v okviru vladnega obiska savinjske regije sestal z vodstvom Policijske uprave Celje in med drugim napovedal gradnjo novih policijskih postaj v Šentjurju in Laškem.

Z gradnjo novih policijskih postaj Šentjur in Laško bodo po napovedih ministrstva v vsaki stavbi zagotovili prostore za 35 delovnih mest, ocenjena vrednost posamične naložbe pa je tri milijone evrov.

Podpisano pismo o nameri

Kot je povedal Hojs, so z občino Šentjur že podpisali pismo o nameri z dogovorom o zamenjavi zemljišč, na katerih bo stala nova policijska postaja. »Upam, da bo župan v čim krajšem času spremenil občinski prostorski akt, ki bo omogočal gradnjo policijske postaje na tem novem mestu. Ta lokacija je izjemno primerna, saj je ob glavni cesti. Ocenjujem, da bi, če bi občina svoje obveznosti naredila v roku dobrega leta, gradnjo in zaključek nove policijske postaje dočakali v roku dveh let,« je dejal minister.

Pred Policijsko postajo Žalec: FOTO: MNZ

Ogled državne meje

Delegacija na čelu z ministrom si je sicer najprej ogledala jugovzhodni del državne meje. Delež obravnavanih nezakonitih prehodov migrantov na območju Policijske uprave Celje znaša dva odstotka. Na celotnem območju državne meje je videonadzorni sistem, ki pokriva najbolj kritične točke. »Vzpostavili smo dva nadzorna centra, in sicer v Bistrici ob Sotli in Rogaški Slatini«, dodajajo na ministrstvu.

Lani so občinam ob zunanji schengenski meji v Savinjski regiji (Rogatec, Podčetrtek in Rogaška Slatina) povrnili prek 177 tisoč evrov za stroške. Med drugim zaradi obnove poti ob začasnih tehničnih ovirah na zunanji schengenski meji in za druge stroške za večjo varnost občanov.

»Tudi za letos smo zagotovili 2,5 milijona evrov za enkratno povračilo. Za občine Rogatec, Podčetrtek in Rogaška Slatina je tako predvidenih skoraj 195 tisoč evrov. Župani morajo račune, utemeljitve namenske porabe in druge listinske dokaze predložiti ministrstvu do 30. novembra 2021,« so še navedli na notranjem ministrstvu.

Nalaganje
Nazaj na vrh