Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napoved interpelacije zoper ministra Hojsa

Za vas piše:
M. M.
Objava: 12. 10. 2021 / 17:30
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2021 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Napoved interpelacije zoper ministra Hojsa
Notranji minister Aleš Hojs. FOTO: Twitter

Napoved interpelacije zoper ministra Hojsa

Opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB so napovedale vložitev interpelacije zoper notranjega ministra Aleša Hojsa. Osnutek, v katerem mu med drugim očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v državi in policijsko nasilje, so pripravili v Levici.

V Levici so preostale stranke pozvali k dopolnitvi osnutka, interpelacijo pa nameravajo vložiti prihodnji teden.

Ustvarjanje izrednih razmer 

Opozicija Hojsu očita politizacijo in militarizacijo policije ter vprašljivo povečanje represije nad protestniki, poroča STA. Osnutek interpelacije Hojsa bremeni tudi odgovornosti za protiustavno omejevanje človekovih pravic z nepravilnim izvajanjem 9. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije. Opozarjajo tudi, da velika verjetnost hujših kršitev javnega reda ne more biti zadosten razlog za tako široko omejevanje človekovih pravic na delu ozemlja Slovenije.

Odgovornost za policijsko nasilje

V Levici Hojsu poleg objektivne odgovornosti za policijsko nasilje na protestih v Ljubljani očitajo tudi, da je subjektivno vplival na takšno policijsko delovanje. Poleg tega naj bi v Levici problematizirali tudi vladanje z odloki.

Hojs očitkov za zdaj ne komentira

Notranji minister v današnji izjavi za medije očitkov opozicije ni komentiral, saj kot pravi, ni seznanjen z vsebino interpelacije. Kot je še dejal, ni pomemben on, ampak Slovenija. Hojs je sicer lani že prestal eno interpelacijo. Konec lanskega septembra jo je podprlo 38 poslancev, 43 jih je bilo proti. Da bi interpelacija uspela, je potrebnih 46 glasov.



Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh