Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naslednik Centra za zaščito otrok v Rimu začenja delo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 02. 09. 2021 / 10:36
Oznake: Cerkev, Šolstvo, Vatikan
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2021 / 10:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Naslednik Centra za zaščito otrok v Rimu začenja delo
Nemški izvedenec za zaščito otrok in mladoletnih jezuit p. Hans Zollner FOTO: Vatican Media

Naslednik Centra za zaščito otrok v Rimu začenja delo

Na Papeški univerzi Gregoriana v Rimu je včeraj začel delovati novoustanovljeni Inštitut za antropologijo, naslednik Centra za zaščito otrok.

Nova ustanova bo prevzela vsa področja delovanja leta 2012 ustanovljenega centra, dobila lastno fakulteto in bo poleg dosedanjih zaključkov študija v obliki diplome in licenciata omogočala tudi podiplomski študij antropologije, poroča avstrijski Kathpress.

»Inštitut za antropologijo - interdisciplinarne študije o človekovem dostojanstvu in skrbi za zaščite potrebne osebe« (IADC) bo vodil nemški izvedenec za zaščito otrok in mladoletnih, jezuit p. Hans Zollner. 54-letni psiholog je doslej vodil tudi Center za zaščito otrok. V nekaj tednih naj bi IADC začel delovati v svojih novih prostorih v vili Malta v Rimu, saj je na univerzi Gregoriana v središču mesta premalo prostora za vse predvidene dejavnosti.

Tudi novoustanovljeni Inštitut za antropologijo bo vodil nemški izvedenec za zaščito otrok in mladoletnih, 54-letni jezuit p. Hans Zollner.

Center za zaščito otrok in mladoletnih je bil ustanovljen leta 2012, med soustanovitelji pa so bili Papeška univerza Gregoriana, nadškofija München-Freising ter oddelek za psihiatrijo in psihoterapijo otrok in mladostnikov na univerzitetni kliniki v nemškem Ulmu. Med triletnim pilotskim obdobjem do konca leta 2014 je bil sedež centra v Münchnu; v začetku leta 2015 se je ustanova preselila v Rim na omenjeno univerzo. Center je bil doslej del Psihološkega inštituta Gregoriane in danes sodi med vodilne ustanove v svetu, ki se ukvarjajo s preprečevanjem in predelavo spolnih zlorab mladoletnih.

Od februarja 2016 center nudi študijski program za kandidate, ki so dejavni na področju zaščite otrok in preprečevanja zlorab. Pozneje se je programu pridružil še dveletni študij za dosego licenciata. Ustanova vzdržuje tudi stike s partnerskimi središči v drugih državah. Poleg študija v angleškem jeziku so pred časom ponudili tudi možnost špansko govorečim kandidatom.

Nalaganje
Nazaj na vrh