Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Ne bojte se!’

Objava: 08. 06. 2010 / 07:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Ne bojte se!’

Musical o življenju papeža Janeza Pavla II. bo premierno uprizorjen v Rimu

Življenje nekdanjega papeža Janeza Pavla II. bo musical. Kot je poročala STA, bodo glasbeno obdelavo razgibanega življenja Karola Wojtyle premierno uprizorili v petek, 11. junija, v Rimu. Besedilo za musical ‘Brez strahu’ je napisal pisatelj in duhovnik Giuseppe Spedicato, v predstavi pa bo nastopilo enaindvajset igralcev in pevcev. V vlogi papeža bo moč videti Simona Sibillana, znanega iz musicalov ‘Jezus Kristus Superstar’, ‘Fantom v Operi’ in ‘Robin Hood’.

Musical se začne v mladostnih letih Karola Wojtyle v Krakowu, kjer se je bodoči papež zelo navdušeno ukvarjal z gledališčam. V predstavo bodo vključene ključne etape življenja Janeza Pavla II., med drugim tudi napad na Trgu svetega Petra 13. maja leta 1981, ko je na poljskega papeža streljal turški atentator Ali Agca. Igralec, ki bo upodobil papeževega atentatorja, v predstavi poje pesem ‘Bog je mrtev’, piše avstrijska tiskovna agencija APA.

Glasbo za omenjeni musical je napisal pater Biagio Mandorino. Kot je dejal, je dolgo čakal na priložnost, da bi lahko skozi glasbo izpovedal svoje veliko spoštovanje do papeža. Izrazil je upanje, da bo sedanji papež Benedikt XVI. navzoč na premieri. Musical bodo po premieri v Rimu predstavili na turneji po Italiji, oktobra pa ga bodo spet začeli igrati v Rimu.

Pater Spedicato se je besedila lotil leto dni po smrti Janeza Pavla II., leta 2005. Po njegovih besedah je pisati o osebnosti Janeza Pavla II., papežu, ki je spremenil svet, čudovita izkušnja. Papež se je srečal z milijoni vernikov ter povsod širil ljubezen in upanje. Zato so se ustvarjalci odločili, da bodo musicalu dali naslov po papeževem pozivu ljudem ‘Ne bojte se!’, je pojasnil pater Spedicato.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh