Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ne« potrdilom o cepljenju za vstop v svetišča v VB

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 04. 2021 / 12:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2021 / 09:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Ne« potrdilom o cepljenju za vstop v svetišča v VB

»Ne« potrdilom o cepljenju za vstop v svetišča v VB

Krščanska skupina v pismu premierju Johnsonu: ta predlog je v nasprotju s samo naravo Cerkve!

Westminstrska stolnica v Londonu FOTO: Mazur/cbcew.org.uk

Na predsednika britanske vlade Borisa Johnsona je bila naslovljena prošnja, naj ne spodbuja uvedbe spornih potrdil o cepljenju za vstop v svetišča v Združenem kraljestvu. Krščanska skupina Christian Action Research & Education (CARE) je premierju v pismu pojasnila, da je ta predlog »v nasprotju s samo naravo Cerkve«. Podpisniki dodajajo, da je »uvedba potrdil o cepljenju v Cerkvah skrajno nedobrodošla in pomeni temeljno spodkopavanje osnovnih človekovih svoboščin«.

»Ideja, da bi ljudje za vstop v svetišče potrebovali posebno potrdilo o čemer koli, je v popolnem nasprotju s samo naravo cerkve kot prostora, ki nudi zavetje najranljivejšim članom družbe,« so pojasnili predstavniki CARE. »Drugi so izpostavili možnost 'dvotirnega sistema'. Po eni strani bi lahko državljani, ki so že bili cepljeni, nemoteno nadaljevali svoje življenje, po drugi strani pa bi bili tisti, ki cepiva niso prejeli, še vedno deležni številnih omejitev.«

Po cerkvah že zdaj dosledno upoštevajo vse varnostne ukrepe v zvezi s koronaepidemijo

Nola Leach, izvršna direktorica omenjene organizacije, je povedala: »Kristjani so povsem razumljivo zaskrbljeni zaradi morebitne uvedbe obveznih potrdil o cepljenju za vstop v svetišče, saj v tem primeru tisti, ki niso bili cepljeni, ne bi prejeli dovoljenja za obisk cerkva.« Po njenih besedah to ne bi bilo pretirano smiselno, saj po cerkvah že zdaj dosledno upoštevajo vse varnostne ukrepe v zvezi s koronaepidemijo in si prizadevajo, da svojih obiskovalcev ne bi izpostavljali nepotrebnim tveganjem.

Leacheva je dodala, kako od premierja Johnsona pričakuje, da bo v prihodnjih tednih o tem vprašanju temeljito premislil in krščanski skupnosti v Združenem kraljestvu zagotovil, da vlada te poti ne bo izbrala.
---
Prispevek je del projekta obvladovanja lažnih informacij o cepivih proti koronavirusni bolezni, ki ga izvaja konzorcij mednarodnih katoliških medijev, v katerem sodeluje tudi Družina. Mednaslov je uredniški.
---
Preberite tudi:

- Kardinal Dolan: zdaj, ko je vedno več cepljenih ...

- Vatikan pripravlja virtualno konferenco s proizvajalci cepiv

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh