Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ne želim si, da bi me razjedalo sovraštvo«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 07. 2013 / 11:04
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Ne želim si, da bi me razjedalo sovraštvo«

»Ne želim si, da bi me razjedalo sovraštvo«

Ena izmed ugrabljenih ameriških deklet je moč za preživetje v težki preizkušnji našla v trdni veri v Boga.

V letošnji pomladi je v Združenih državah Amerike veliko prahu dvignila življenjska zgodba Amande Berry, Georgine DeJesus in Michelle Knight, ki so po desetih letih ujetništva uspele zbežati iz hiše svojega ugrabitelja. Po dveh mesecih na prostosti so posnele kratek video, v katerem se zahvaljujejo vsem, ki so jim pomagali na poti v novo življenje.

Kot poročajo na spletnem portalu siol.net, je Amanda Berry, ki ima s svojim ugrabiteljem, 52-letnim Arielom Castrom, šestletno hčerko, pred dvema mesecema zbudila pozornost sosedov, ki so ji pomagali na prostost. Potem ko je poklicala na pomoč policijo, so v hiši našli še dve dekleti, Georgino DeJesus in Michelle Knight, vse tri pa so bile pogrešane skoraj desetletje.

V Clevelandu je rešitev ugrabljenih deklet pomenila zmago nad zlom, mlade ženske pa se sprva niso bile pripravljene predstaviti javnosti. Po dveh mesecih so posnele triminutni videoposnetek, ki so ga objavile na spletnem portalku YouTube, v njem pa se zahvaljujejo vsem za moralno in finančno podporo. Vse tri izrekajo zahvalo družinam, prijateljem in javnosti, da so lahko na novo začele živeti svoje življenje.

Amanda Berry je srečna, da je naposled doma z družino in s prijatelji, še naprej pa prosi za spoštovanje njihove zasebnosti.

Za vso podporo, predvsem finančne prispevke, se zahvaljujeta tudi starša Georgine DeJesus, Felix DeJesus in Nancy Ruiz. Ruizova v kratkem nagovoru spodbuja vse starše, ki pogrešajo svoje ljubljene, naj se zanesejo na svoje sosede. »Računajte na svoje sosede. Naj vas ne bo strah prositi za pomoč. Pomoč je vedno na voljo«, je dejala Nancy Ruiz. Kathy Jones, odvetnica Knightove, je povedala, da so se dekleta želela zahvaliti ljudem v Clevelandu in po vsem svetu. Ljudje so jih že začeli prepoznavati na ulici, zato so se odločile, da bodo spregovorile.

Najbolj zgovorna na posnetku je Michelle Knight, ki se tako kot prvi dve dekleti vsem ljudem zahvaljuje za ljubezen, podporo in darove, ki ji pomagajo, da si počasi gradi novo življenje. »Vsem želim povedati, da mi gre dobro. Morda sem res šla do pekla in nazaj, toda dovolj močna sem, da sem skozi pekel stopala z nasmehom na obrazu, z dvignjeno glavo in z nogami trdno na tleh, z roko v roki s svojim najboljšim Prijateljem. Ne bom dopustila, da me določa položaj, v katerem sem se znašla; jaz bom tista, ki bom določala položaj. Ne želim si, da bi me razjedalo sovraštvo. Ob tem naj dodam, da se moramo ljudje prepustiti veri in se zavedati, kako Bog obvlada položaj. Prizadeli so nas ljudje, me pa se moramo zanesti na Boga, ki je sodnik. Bog ima načrt za slehernega izmed nas. Njegov načrt zame je, naj pomagam vsem tistim, ki so se znašli v podobnem položaju kot jaz, naj jim povem, da je Nekdo tam zgoraj, na kogar se lahko naslonijo in se z Njim pogovorijo. Sama nadzorujem svojo usodo, z Božjo pomočjo. Nimam težav z izražanjem svojih čustev. Bodimo pozitivni. Zavedajmo se, da je pomembno tako dajati kot sprejemati. Zahvaljujem se vam za vse vaše molitve. Veselim se svojega novega življenja. Iskrena hvala.«

Ariel Castro, nekdanji voznik avtobusa, je obtožen v 329. točkah obtožnice, med njimi je obtožen ugrabitve vseh treh deklet in spolne zlorabe. Castro se je izrekel za nedolžnega.

Vir: siol.net

Foto: siol.net



Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh