Zapri
Iskanje

Nebeški Oče je k sebi poklical Metodija Riglerja

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 01. 11. 2020 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.11.2020 / 09:29
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Nebeški Oče je k sebi poklical Metodija Riglerja

Nebeški Oče je k sebi poklical Metodija Riglerja
»Na svoj 'Ultimo Camino' je odšel neumorni romar, tvorec Jakobovih poti po Sloveniji in predsednik DPPSJ.«

Gospod naj mu da večni mir in pokoj. In večna Luč naj mu sveti! FOTO: Tatjana SplichalKot so včeraj sporočili na facebook strani Pot Svetega Jakoba-Camino Slovenija, je tik pred praznikom vseh svetih Nebeški Oče k sebi poklical Metodija Riglerja, skupaj z ženo Marjeto letošnjega prejemnika najvišjega odlikovanja Slovenske škofovske konference (SŠK), odličja sv. Cirila in Metoda (ob 20-letnici Društva prijateljev poti sv. Jakoba (DPPSJ), ki sta ga ustanovila in ga odtlej ves čas neutrudno promovirala).

»Na svoj 'Ultimo Camino' je odšel Metodij Rigler, neumorni romar, tvorec Jakobovih poti po Sloveniji in predsednik DPPSJ. Svojcem in vsem, ki so ga imeli radi, izrekamo iskreno sožalje,« je na facebook strani Pot svetega Jakoba-Camino Slovenija zapisal njen moderator Zdenko Jakop.

Škofje so v utemeljitvi odličja zapisali, da sta zakonca Rigler že leta 1998 romala na grob sv. apostola Jakoba, »od takrat pa svoje moči in znanje namenjata oživitvi romarske poti sv. Jakoba po Sloveniji in spodbujata njegovo duhovnost in čaščenje«. Sveti Jakob je, so še zapisali škofje, postal njun zavetnik, DPPSJ pa si je zadalo smel program oživljanja tradicije srednjeveških slovenskih romanj v Santiago, romarskih poti k sv. Jakobi v Sloveniji in tujini ter oživljanje drugih romarskih poti doma in na tujem.


»V življenju se dopolnjujeva. Sama imam ideje, mož pa je sistematik. Moja je vsebina, njegova logistika.« FOTO: Tatjana Splichal


Kjer eden omaga, drugi pomaga

»V življenju se dopolnjujeva. Sama imam ideje, mož pa je sistematik. Moja je vsebina, njegova logistika. Kjer eden omaga, drugi pomaga – tako je bilo na romanju v Kompostelo, tako je bilo pri označevanju slovenske Jakobove poti, tako se nama odvija vse življenje,« je o zakonu z Metodijem – lani sta praznovala zlato poroko – za Družino povedala Marjeta Rigler.

»Precejšen del poklicnega življenja sta sicer presedela za pisarniško mizo: ona je pravnica, on diplomirani ekonomist. Ljubljančanka in Ribničan, ki sta si dom ustvarila na obrobju Ljubljanskega barja, pa sta s sinom Gregorjem in hčerko Uršo prosti čas preživljala v naravi. Še več, z družinami prijateljev so imeli celo 'pohodniško' društvo Močvirski tulipančki,« ju je pred dvema mesecema v Družini, v rubriki Osebno, predstavila Ksenja Hočevar.

Gospod naj pokojnemu Metodiju da večni mir in pokoj. In večna Luč naj mu sveti!
_ _ _

PREBERITE ŠE:

»Blagor vama, uboga reveža«

Jakobova romarja

Zakonca Rigler prejela cerkveno odličje

Občni zbor Društva prijateljev poti sv. Jakoba

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh