Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nedeljsko delo v britanskih domovih brez izjem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 12. 2013 / 10:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nedeljsko delo v britanskih domovih brez izjem

Londonsko sodišče je zavrnilo pritožbo socialne delavke, ki se je sklicevala na dela prosto nedeljo v krščanskem izročilu.

Zaposleni kristjani v Veliki Britaniji ne smejo zavrniti nedeljskega dela na podlagi svoje vere, je nedavno odločilo prizivno sodišče v Londonu, kot je ob koncu tedna poročala britanska medijska hiša BBC. Trije sodniki so s tem potrdili uradno veljavnost razsodbe, v kateri je neko delovno sodišče zavrnilo pritožbo socialne delavke iz Londona, ki je zaradi zavračanja nedeljskega dela izgubila zaposlitev.

Po navedbah medijske hiše BBC naj bi danes 58-letna tožnica pojasnila, kako je že ob sklenitvi pogodbe o delu dala jasno vedeti, da ni na razpolago za nedeljsko delo. Kljub temu so ji kasneje dodeljevali polna dežurstva ob koncu tedna. Leta 2010 je s pomočjo sodišča skušala doseči razveljavitev pogodbe o delu v svoj prid.

Socialna delavka je tri leta delala v domu Brightwell Respite Care Home za invalidne otroke v okrožju Merton na jugu Londona. V zameno za nedeljsko delo je bila svoje dolžnosti pripravljena opravljati ob sobotah in v nočnih izmenah, strinjala pa bi se tudi z nižjim dohodkom. Vodstvo doma je njene predloge zavrnilo, ob čemer se je sklicevalo na nujnost nenehne oskrbe svojih varovancev, ki ne dopušča nikakršne druge možnosti.


Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh