Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemška škofija do velike noči zbira »veselo oznanilo«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 02. 2021 / 11:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.02.2021 / 05:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nemška škofija do velike noči zbira »veselo oznanilo«

Nemška škofija do velike noči zbira »veselo oznanilo«

Škofija Limburg bo posebno spletno stran namenila le lepim in pozitivnim novicam.

Limburška stolnica FOTO: Vatican Media

Kaj pa, če bi enkrat imeli na voljo le lepe in pozitivne novice? Zaradi preobilice slabih in negativnih vesti v medijih, predvsem v zadnjem letu dni, ko nas pesti epidemija koronavirusa, so se v nemški škofiji Limburg odločili, da bodo v letošnjem postnem času zbirali »le veselo oznanilo«.

Kot poroča nemško uredništvo Radia Vatikan, so v škofiji v ta namen uredili posebno spletno stran, blog »Veselo oznanilo« in kanal za pošiljanje telegramov, ki bodo uporabnikom na voljo od pepelnične srede. Vsi trije portali bodo vsebovali le lepe vesti in poročila o veselih dogodkih, so včeraj sporočili s sedeža škofije: »Tukaj boste našli lepe, čudovite in upanja polne vesti iz vsakdanjega življenja,« so zapisali na spletni strani good-news.bistumlimburg.de.

Tiskovni predstavnik škofije Stephan Schnelle je v luči odpovedi, ki jo običajno povezujemo s postnim časom, pojasnil: »Odpovedujemo se že skoraj leto dni.« Mnoge ljudi omejitve v obdobju koronaepidemije zelo bremenijo, zato želijo v škofiji v letošnjem postu »pogled usmeriti v pozitivne stvari« in v ljudeh vzbujati upanje v svetlejšo prihodnost. Praznik velike noči, ko kristjani obhajamo Jezusovo vstajenje, je »navsezadnje najboljša novica, kar jih je kdaj bilo«.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh