Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Newyorška stolnica v času koronakrize »poljska bolnišnica«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 04. 2020 / 09:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.04.2020 / 06:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Newyorška stolnica v času koronakrize »poljska bolnišnica«

Neobičajno sodelovanje med anglikansko in evangeličansko Cerkvijo.

Foto: splet / Wikipedia

Newyorška anglikanska stolnica na Manhattnu se bo do konca tedna prelevila v »poljsko bolnišnico« za najmanj 200 bolnikov, poroča avstrijski Kathpress. Kot je v teh dneh sporočil dekan episkopalne cerkve sv. Janeza Apostola, Clifton Daniel, naj bi bila začasna bolnišnica sestavljena iz več šotorov, kripto stolnice pa bodo uporabili kot »začasno bivališče« zdravstvenega osebja. V času krize bo cerkev pomagala krajevnemu občestvu in bo na razpolago kot zatočišče in kraj zdravljenja za morebitne obolele, je pojasnil dekan Daniel.

Projekt podpira tudi človekoljubna organizacija »Samaritan's Purse« evangeličanskega pridigarja Franklina Grahama. Sodelovanje med liberalno episkopalno Cerkvijo in Grahamom je neobičajno, saj je evangeličanski duhovnik v preteklosti večkrat ostro kritiziral istospolno usmerjene osebe. Graham je ob tem pojasnil, da njegova organizacija trenutno ne obstaja zato, »da bi govorila o istospolnih zakonskih zvezah, temveč da bi reševala življenja«.

Župan Bill de Blasio je na tiskovni konferenci za medije oznanil, da želi »nadzorovati« delo poljske bolnišnice; rad bi namreč zagotovil, je pojasnil, da tam nihče ne bo zapostavljen ali diskriminiran. New York je trenutno epicenter epidemije koronavirusa v Združenih državah Amerike. Doslaj naj bi bilo okuženih najmanj okoli 140.000 oseb, samo v mestu pa jih je zaradi okužbe doslej umrlo okoli 5.500.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh