Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neymar: zahvala Bogu kljub slovesu s svetovnega prvenstva

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 11. 12. 2022 / 17:31
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2022 / 19:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Neymar: zahvala Bogu kljub slovesu s svetovnega prvenstva
Neymar je že večkrat javno izpovedal svojo vero v Jezusa. FOTO: arhiv Družine

Neymar: zahvala Bogu kljub slovesu s svetovnega prvenstva

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar je po izpadu svojega moštva v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju na družbenem omrežju Instagram znova potrdil svojo vero in zaupanje v Boga.

»Zahvaljujem se Ti za vse, moj Bog, vse si mi dal in nimam se nad čim pritoževati. Hvala, ker si poskrbel zame. Vsa čast in slava Ti pripadata vedno, ne glede na okoliščine,« je včeraj popoldne po kazenskih strelih v Dohi, ki so večer prej prinesli zmago Hrvaški, zapisal brazilski športnik.

Nogometaš kluba Paris Saint-Germain po navedbah avstrijskega Kathpressa ni skrival bolečine zaradi izida tekme, na kateri se je po spektakularnem zadetku, s katerim je njegovo moštvo ob odmoru prevzelo vodstvo, izenačil z rekordnim brazilskim strelcem Peléjem. To je bil zanj »zagotovo poraz, ki me je najbolj prizadel«, tako Neymar. 

Zaradi zmage v svetovnem pokalu ljudje niso nič boljši od drugih.

»Selecao« se je na svetovnem prvenstvu boril do konca, dal je vse od sebe in bi si zaslužil naslov svetovnega prvaka, »vendar to ni bila Božja volja«, je zapisal 30-letni nogometaš, ki je že pred tem napovedal, da bo Katar njegovo »zadnje svetovno prvenstvo«, vendar to zaenkrat še ni povsem gotovo.

Moštveni kolega Dani Alves je Neymarja na Instagramu potolažil in ga spomnil, da zaradi zmage v svetovnem pokalu ljudje niso nič boljši od drugih. Zmaga zanj pomeni »navdihovati ljudi, kot to počneš ti. Največje trofeje našega življenja bodo vedno ljudje, na katere lahko s svojim zgledom vplivamo v tej družbi. Za to nam je Bog dal naš dar.«

Nogomet sodi med najbolj priljubljene športe na svetu. FOTO: arhiv Družine (Fotografija je simbolična.)

Tako kot sreča je minljiva tudi bolečina, zato se ji mora Neymar prepustiti in se nato vrniti k svojemu »poslanstvu«, je zapisal 39-letni branilec, ki je dokončno izključil še kakšen nastop na svetovnem prvenstvu.

20-letni Rodrygo je na družbenih omrežjih pisal o svojem »najbolj bolečem trenutku doslej«.

Brazilski nogometaši so se po izpadu proti Hrvaški Bogu zahvalili tudi v drugih sporočilih. Tudi Rodrygo je na svojem računu pisal o svojem »najbolj bolečem trenutku doslej«, ki se je »v nekaj minutah iz nebes spremenil v pekel«. Za vse pa se je zahvalil ne le svojim oboževalcem, temveč tudi Bogu – »in oprostite mi, da sem po vsem, kar ste storili zame, nehote nehvaležen, saj se vedno znova sprašujem: zakaj ravno jaz? Zakaj je moralo biti tako?« 

Čeprav ne razume, zakaj se je svetovno prvenstvo po njegovih prizadevanjih, ki so bila izredno velika tudi na osebni ravni, izteklo tako, kot se je, vidi, da »se ne morem pritoževati nad ničemer in moram samo dati vse od sebe, kot sem to vedno počel,« je dejal 20-letni napadalec madridskega Reala.

Božji načrti so večji od naših. Vrnili se bomo močnejši kot kdaj koli prej.

Tudi drugi brazilski napadalec, 22-letni Vicinius, je po izpadu zapisal, da je to »najslabši dan v mojem življenju«, vendar je takoj zatem poudaril: »Božji načrti so večji od naših. Vrnili se bomo močnejši kot kdaj koli prej.« Vratar brazilske reprezentance Alisson je pred tem v imenu svoje ekipe poudaril: »Nekateri zaupajo v avtomobile, drugi v konje, mi pa zaupamo v ime Gospoda, našega Boga.«

Nalaganje
Nazaj na vrh