Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nica: v napadu z nožem ranjena duhovnik in redovnica

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 25. 04. 2022 / 09:39
Oznake: Cerkev, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2022 / 09:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nica: v napadu z nožem ranjena duhovnik in redovnica
Cerkev Saint-Pierre-d'Arene v francoskem letovišču Nica. FOTO: Wikipedia

Nica: v napadu z nožem ranjena duhovnik in redovnica

V napadu z nožem v cerkvi v Nici na jugu Francije sta bila včeraj poškodovana duhovnik in redovnica.

Tik pred začetkom jutranjega bogoslužja je očitno duševno moten moški vstopil v cerkev Saint-Pierre-d'Arene na jugu Nice in okoli 20-krat zabodel 57-letnega duhovnika, poroča avstrijski Kathpress.

72-letna redovnica je utrpela lažje poškodbe na roki, ko je poskušala razorožiti napadalca.

Po navedbah francoskih medijev je duhovnik poljskega porekla zunaj nevarnosti. 72-letna redovnica je utrpela lažje poškodbe na roki, ko je poskušala razorožiti napadalca. Francoski notranji minister Gerald Darmanin je prek družbenega omrežja Twitter izrazil solidarnost z žrtvama in celotnim občestvom, izrekel pa je tudi pohvalo policistom, ki so storilca hitro prijeli.

Župan Nice Christian Estrosi je v bolnišnici govoril z obema žrtvama in javnosti zagotovil, da sta v zadovoljivem stanju. Vernikom, ki so bili priče napadu, so pristojne službe po navedbah STA ponudile psihološko pomoč.

Storilec očitno trpi za bipolarno motnjo, policiji in tajnim službam pa doslej ni bil znan.

Motivi napadalca zaenkrat niso jasni. Moški, rojen leta 1991 v mestu Frejus na jugu Francije in stanujoč v Nici, je policiji povedal, da je »judovske vere« in je želel na dan volitev ubiti predsednika Emmanuela Macrona«. Storilec očitno trpi za bipolarno motnjo in je bil pred kratkim sprejet v bolnišnico v Nici. Policiji in tajnim službam doslej ni bil znan. Namerno teroristično dejanje je zaenkrat verjetno mogoče izključiti. V Franciji so včeraj vnovič volili predsednika države, na položaju ostaja Emmanuel Macron.

Nalaganje
Nazaj na vrh