Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nigerijski kristjani in muslimani povezani v molitvi

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 09. 07. 2020 / 08:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2020 / 12:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nigerijski kristjani in muslimani povezani v molitvi

Molili so za konec epidemije, ozdravitev bolnih in večni počitek umrlih zaradi koronavirusa.

Foto: Vatican Media

V Abuju v Nigeriji so minuli konec tedna molili za konec epidemije koronavirusa, ozdravitev bolnih in večni počitek vseh umrlih zaradi okužbe z novim virusom. Kot poroča Radio Vatikan, so molitveni dogodek, ki je med seboj povezal muslimane in kristjane, priredili Območna škofovska konferenca Zahodne Afrike, Nigerijski medverski svet (Nirec) in Krščansko združenje Nigerije (CAN).

Nadškof Ignatius Ayau Kaigama je na medverskem srečanju v Krščanskem narodnem centru v Abuji izpostavil pomembnost medverske pobude v državi, ki je v zadnjih letih močno zaznamovana z vedno večjimi napetostmi in pogostimi grožnjami s strani teroristične skupine Boko Haram. »Verniki dveh glavnih verstev v Nigeriji bi morali pogosteje organizirati pozitivne pobude, kot je tale, iskati področja, na katerih lahko sodelujejo za pospeševanje sožitja, napredka in mirnega sobivanja,« je dejal škof.

Pozval je k ljubezni do drugega, ki presega narodnostne in verske opredelitve, ter poudaril, da nas »o tem lahko nekaj naučijo ravno bolečina in izzivi koronavirusne bolezni 19«. Spodbudil je k molitvi, v kateri ne pozabljamo na bližnjega: »Omejevanje družbenih stikov ne pomeni, da nehamo delati dobro osebam, ki so nam blizu.« Povabil je h gojenju trdnejšega odnosa z Bogom, pri tem pa opozoril, naj se na Boga ne obračamo samo takrat, ko se znajdemo v nevarnosti.

Nadškof Kaigama se je zaustavil tudi pri pomenu molitve. Za kristjane je pomembno, da »se vsak dan povežejo z Bogom«, ne da bi pri tem pričakovali takojšnje ali čudežne odgovore, temveč se mu z zaupanjem izročali. »Kot verniki se lahko veliko naučimo iz te globalne katastrofe, ki se je zgrnila na človeštvo, na krhkost našega življenja, ter razkrila to, kar je zares pomembno,« je dejal nigerijski nadškof in spodbudil, da je pogled treba vedno upreti onkraj. »Jezus nam pravi, naj vedno molimo. Smo ljudstvo, ki verjame, da so molitev, post in dejavna ljubezen del našega odgovora na epidemijo in zato nič manj pomembni od del tistih, ki so v prvih vrstah v boju proti novi bolezni na področju zdravstvene pomoči, pri iskanju zdravila ali zdravljenja.«

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh