Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nobelov nagrajenec Muratov: Putin Rusiji povzroča veliko škodo

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 25. 02. 2022 / 16:57
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2022 / 17:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nobelov nagrajenec Muratov: Putin Rusiji povzroča veliko škodo
Dmitrij Muratov. FOTO: Wikipedia

Nobelov nagrajenec Muratov: Putin Rusiji povzroča veliko škodo

Ruski časnikar Dmitrij Muratov, lanski prejemnik Nobelove nagrade za mir, svari pred hudimi posledicami za Rusijo zaradi napada na Ukrajino.

Po besedah urednika neodvisnega časnika Nova Gazeta je »predsednik Vladimir Putin državi prizadejal nepopravljivo škodo«, poroča STA. Muratov trdi, da je bila »Rusiji 24. februarja ukradena prihodnost. Miroljuben ruski narod bo zdaj deležen sovraštva sveta. V srcu Evrope smo začeli tretjo svetovno vojno«. Nova Gazeta je danes izšla z naslovom v ruščini in ukrajinščini. Kot je pojasnil Muratov, s tem kažejo, da Ukrajine ne vidijo kot sovražnika in ukrajinščine ne kot sovražnikovega jezika.

Muratov je skupaj s filipinsko časnikarko Mario Ressa lani prejel Nobelovo nagrado za mir za prizadevanja pri varovanju svobode izražanja.

Muratov je skupaj s filipinsko časnikarko Mario Ressa lani prejel Nobelovo nagrado za mir za prizadevanja pri varovanju svobode izražanja. Leta 1993 je bil med soustanovitelji neodvisnega časnika Nova Gazeta, od leta 1995 pa je njegov odgovorni urednik. Od začetka delovanja je bilo ubitih šest časnikarjev Nove Gazete, med njimi Ana Politkovska, ki je pisala o vojni v Čečeniji.

V Rusiji so včeraj v več mestih kljub prepovedi oblasti priredili številne proteste proti vojni v Ukrajini. Po podatkih aktivistov je policija na njih zadržala več kot 1.700 ljudi.

Nalaganje
Nazaj na vrh