Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na koncertu Klic dobrote doslej zbrali dobrih 293 tisoč evrov

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 23. 11. 2022 / 05:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2022 / 10:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na koncertu Klic dobrote doslej zbrali dobrih 293 tisoč evrov
Povezovalca večera sta bila Bernarda Žarn in Jure Sešek. FOTO: Tatjana Splichal

Na koncertu Klic dobrote doslej zbrali dobrih 293 tisoč evrov

Slovenska karitas in RTV Slovenija sta v sredo, 23. novembra, pripravila 32. dobrodelni koncert Klic dobrote za slovenske družine v stiski. Na in po koncertu so doslej zbrali že prek 293 tisoč evrov, pričakujejo pa, da bodo donacije še prihajale v prihodnjih dneh.

Prek telefonske številke 01/472-00-11 bodo sredstva za slovenske družine v stiskah zbirali še v prihodnjih dneh.

Slovenska karitas želi letos še posebej pomagati otrokom in mladim v revnih družinah, ki jih je zaradi negotove zaposlitve, prenizkih dohodkov, nesreč, zadolženosti ali bolezni staršev vse več. »Pomanjkanje lahko njihove otroke zaznamuje za vse življenje. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč pri hrani, plačilu položnic, kurjavi in higienskih pripomočkih. Vse dražje osnovne življenjske potrebščine povzročajo dodatne stiske,« poudarjajo v Karitas.

V župnijski cerkvi sv. Martina na Ponikvi so se sodelavci Karitas zbrali pri maši. Somaševanje je vodil predsednik Slovenske karitas, mariborski nadškof Alojzij Cvikl.

Pomagajo več kot 20 tisoč družinam

Z dobrodelnim koncertom, na katerem so nastopili številni glasbeniki, so zbirali sredstva prek telefonskih klicev. »Finančna sredstva, zbrana na dobrodelnem koncertu in spremljajočih akcijah Karitas v mesecu decembru, so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer vsako leto pomagamo več kot 20.000 družinam v stiski.«

Nina Pušlar s Kvatropirci na prvem od dveh koncertov. FOTO: Tatjana Splichal

Po vsej državi je 453 župnijskih Karitas, kjer skozi vse leto več kot 9000 prostovoljcev pomaga, podpira in opogumlja ljudi v stiski.

Svoj prispevek lahko oddate tudi prek obrazca na spletni strani www.karitas.si.

Kdo so bili nastopajoči?

S pesmijo bodo zbrane v Celju ter pred televizijskimi in radijskimi sprejemniki nagovarjali skupina DIAMANTI, Kvatropirci, Modrijani, Prifarski muzikanti, Žan Serčič, Eva Boto, Nina Pušlar, Marko Vozelj, Neža in Damjan Pančur, Matej Šoklič, Andraž Hribar, Alya in Zbor OŠ Alojzija Šuštarja. Prireditev sta povezovala Jure Sešek in Bernarda Žarn.

Nina Pušlar z zborom OŠ Alojzija Šuštarja na prvem od dveh koncertov. FOTO: Tatjana Splichal


Andraž Hribar na prvem od dveh koncertov. FOTO: Tatjana Splichal

Pomoč osreči KLIC DOBROTE, dobrodelni koncert za družine v stiski

Član ansambla Modrijani Blaž Švab je na koncertu povedal: »Pomoč ni enosmerna cesta ampak krožišče. Ko pomagaš človeku, človek postane srečnejši. Tak osreči svojo družino in s tem skupnost. Vsi mi pa živimo v skupnosti. Zato vedno, ko pomagamo, pomagamo sebi.«

Ponovitev koncerta bo v petek, 25. 11. 2022, ob 13.25 na 1. programu TV Slovenije. 

K darovanju je povabila tudi pevka Nina Pušlar: »Najlepši trenutki na moji glasbeni poti so tisti, ki tudi največ štejejo. Zgodijo se takrat, ko stopimo skupaj in smo ob sočloveku.«


Nalaganje
Nazaj na vrh