Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nocoj razkrivamo: Skrivnosti uspeha mladih podjetnikov [REFLEKTOR]

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 11. 10. 2023 / 12:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2023 / 08:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nocoj razkrivamo: Skrivnosti uspeha mladih podjetnikov [REFLEKTOR]
Jan Avsenik, Karmen Meze in Neža Mlakar v oddaji Reflektor. FOTO: Siniša Kanižaj

Nocoj razkrivamo: Skrivnosti uspeha mladih podjetnikov [REFLEKTOR]

Nocoj bomo v oddaji Reflektor gostili tri mlade podjetnike. Raziskovali bomo svet podjetništva skozi oči mladega podjetnika Jana Avsenika in podjetnic Karmen Meze in Neže Mlakar, ki so se odločili slediti svojim sanjam in ustvariti lastno pot v poslovnem svetu.

Jan Avsenik prihaja iz Straže pri Novem mestu. Star je 27 let in je magistriran ekonomist. Začutil je, da je vrtnarjenje tisto, v čemer uživa, in leta 2021 ustvaril vrt z idejo, da bo to postal njegov poklic. Iz prvotne želje po samooskrbi je tako nastal Janov vrt, ki je namenjen pridelavi čim večje količine kakovostne sezonske zelenjave. Le z ročnimi orodji obdeluje vrt velikosti 1000 m².

Jan Avsenik. FOTO: Siniša Kanižaj 

Neža Mlakar in Karmen Meze pa sta podjetnici, prijateljici in mamici, ki iz skrbno izbranih sestavin ustvarjata zdrave sladoledne lučke. Idejo o La Popsikah sta dobili med pogovorom o tem, kaj ponuditi otrokom namesto sladkarij. Svojo idejo sta združili v poslovno zgodbo in nastala je znamka La Popsi.

Neža Mlakar in Karmen Meze. FOTO: Siniša Kanižaj 

O tem, zakaj je podjetništvo že dolgo privlačna možnost za tiste, ki želijo izraziti svojo ustvarjalnost in sprejeti nove izzive, v novi oddaji Reflektor. Pa tudi o tem, s katerimi izzivi so se Jan, Karmen in Neža srečavali na začetku svojih poslovnih poti. Predebatirali pa bomo tudi, s koliko denarja sploh začeti in ali je podjetnik lahko prav vsak.

Oddaja bo na ogled nocoj ob 20. uri na Youtube kanalu Družina media. Oddajo lahko poslušate tudi kot podkast Oddaja Reflektor. Lepo vabljeni!

Nalaganje
Nazaj na vrh