Zapri
Iskanje

Nogometni dres za papeža Benedikta XVI.

Objava: 23. 05. 2011 / 09:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Nogometni dres za papeža Benedikta XVI.

Dunajski 'nogometni župnik' Christoph Pelczar se je minuli teden udeležil splošne avdience v Vatikanu.
Papež Benedikt XVI. je v dar prejel športni dres dunajskega nogometnega moštva Rapid Wien. Dunajski 'nogometni župnik' Christoph Pelczar je zeleno-beli dres z napisom 'Benedikt XVI.' svetemu očetu izročil minuli teden ob zaključku sredine splošne avdience na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Po Pelczarjevih besedah se je Benedikt XVI. daru izjemno razveselil. V pogovoru za avstrijsko katoliško agencijo je 'nogometni župnik' še povedal, da je v šali papeža tudi povabil na skupno igranje nogometa v Avstrijo. Papež mu je odgovoril z narečnimi besedami nekdanje nemške nogometne zvezde, Franza Beckenbauerja: 'Bomo vid'l!'

Pelczar je župnik v spodnjeavstrijski skupnosti Weikendorf. Nogometni navdušenec, po rodu Poljak, je že več let dejaven kot 'duhovni trener' nogometnega moštva Rapid Wien in mladim nadebudnim nogometašem posreduje športne in verske vrline. V zadnjem času je bil pobudnik projekta 'medverske kapele' na dunajskem štadionu Gerhard Hanappi. Zgled za omenjeni projekt dunajskim nogometašem nudijo nogometni moštvi Schalke 04 in FC Barcelona, ki so na svojih štadionih že uredili 'medverske kapele'.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh