Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nogometni dres za papeža Benedikta XVI.

Objava: 23. 05. 2011 / 09:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nogometni dres za papeža Benedikta XVI.

Dunajski 'nogometni župnik' Christoph Pelczar se je minuli teden udeležil splošne avdience v Vatikanu.

Papež Benedikt XVI. je v dar prejel športni dres dunajskega nogometnega moštva Rapid Wien. Dunajski 'nogometni župnik' Christoph Pelczar je zeleno-beli dres z napisom 'Benedikt XVI.' svetemu očetu izročil minuli teden ob zaključku sredine splošne avdience na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Po Pelczarjevih besedah se je Benedikt XVI. daru izjemno razveselil. V pogovoru za avstrijsko katoliško agencijo je 'nogometni župnik' še povedal, da je v šali papeža tudi povabil na skupno igranje nogometa v Avstrijo. Papež mu je odgovoril z narečnimi besedami nekdanje nemške nogometne zvezde, Franza Beckenbauerja: 'Bomo vid'l!'

Pelczar je župnik v spodnjeavstrijski skupnosti Weikendorf. Nogometni navdušenec, po rodu Poljak, je že več let dejaven kot 'duhovni trener' nogometnega moštva Rapid Wien in mladim nadebudnim nogometašem posreduje športne in verske vrline. V zadnjem času je bil pobudnik projekta 'medverske kapele' na dunajskem štadionu Gerhard Hanappi. Zgled za omenjeni projekt dunajskim nogometašem nudijo nogometni moštvi Schalke 04 in FC Barcelona, ki so na svojih štadionih že uredili 'medverske kapele'.

Nalaganje
Nazaj na vrh