Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nogometni navdušenec Frančišek se bo v Riu srečal s športniki

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 07. 2013 / 08:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nogometni navdušenec Frančišek se bo v Riu srečal s športniki

Nogometni navdušenec Frančišek se bo v Riu srečal s športniki

Srečanja s papežem naj bi se udeležile nogometne legende, kot sta denimo Pele in Zico.

Papež Frančišek, ki je znan kot velik nogometni navdušenec, naj bi se v sklopu svojega obiska v Braziliji v Riu de Janeiru prihodnji teden sestal tudi z legendami brazilskega nogometa, so ta teden poročali brazilski spletni mediji.

Poleg velikanov preteklih desetletij naj bi se srečanja, predvidoma 25. julija, udeležil tudi trenutni brazilski nogometni zvezdnik, 21-letni Neymar. Sveti oče bo po neki prireditvi sprejel skupino domačih športnikov, ob tej priložnosti pa bo tudi blagoslovil olimpijske zastave, saj leta 2016 v Riu de Janeiru prirejajo letne olimpijske igre.

V skupini, ki se bo srečala s papežem, naj bi bile po poročilih brazilskih spletnih medijev sodeč prisotne tamkajšnje nogometne legende treh generacij: 72-letni Pele, svetovni prvak v letih 1958, 1962 in 1970, 60-letni Zico, legenda osemdesetih let prejšnjega stoletja, in Neymar, ki igra za nogometni klub Barcelona.

S papežem se bosta 25. julija dopoldne sestali tudi skakalka v daljavo, 37-letna Maurren Maggi, olimpijska zmagovalka iz Pekinga leta 2008, in telovadka na parterju, 30-letna Daiane dos Santos. Na prireditvi v mestni palači bodo svetemu očetu izročili ključe mesta Ria de Janeira.

Papež Frančišek velja za gorečega nogometnega navdušenca in je tudi častni član argentinskega kluba Atletico San Lorenzo.

Vir: Kathpress

Foto: splet


Nalaganje
Nazaj na vrh