Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nogometni pokal za Čenstohovsko Marijo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 03. 06. 2023 / 05:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2024 / 15:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nogometni pokal za Čenstohovsko Marijo
Nogometni klub Raków Częstochowa, poljski državni prvak, je pokal izročil zavetnici mesta. FOTO: FB/Raków Częstochowa

Nogometni pokal za Čenstohovsko Marijo

Nogometni klub iz poljskega romarskega središča Čenstohova je prvikrat v karieri osvojil naslov državnega prvaka: zasluženi pokal je izročil zavetnici mesta, Čenstohovski Materi Božji.

Letošnji poljski državni prvak v nogometu je torej klub Raków Częstochowa in člani ekipe so po obisku milostne podobe na Jasni Gori na družbenem omrežju Facebook zapisali: »Prepričani smo, da bodo naš pokal za vedno hranili v zakladnici Jasne Gore.« Objavi so priložili fotografijo vseh igralcev, ki so se jim na skupinskem posnetku pred milostno podobo pridružili tudi tamkajšnji patri pavlinci.

Iz srca vam čestitamo za vaš uspeh. Bratje pavlinci vas navdušeno podpiramo. Iskreno se zanimamo za vse, kar se dogaja v našem mestu, tudi na športnem področju.

Ti so domačim nogometašem izročili rožne vence, je poročala poljska katoliška agencija KAI, prior Samuel Pacholski pa je športnikom dejal: »Iz srca vam čestitamo za vaš uspeh. Bratje pavlinci vas navdušeno podpiramo. Iskreno se zanimamo za vse, kar se dogaja v našem mestu, tudi na športnem področju.«

Trener ekipe Marek Papszun je za domače medije izjavil: »Bivali smo v bližini Jasne Gore in pred vsako tekmo smo se tu sprehajali. Navdušeni smo bili, ko smo videli cerkveni zvonik osvetljen v barvah našega kluba. Vemo, da imamo navijače tudi med patri pavlinci in za to zmago se lahko zahvalimo tudi njihovi podpori.«

Kupi v trgovini

Nogometno srce
Za mladino
16,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh