Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova epizoda Reflektorja: Vse najboljše, Slovenija! [VIDEO]

Za vas piše:
Rok Blažič
Objava: 23. 06. 2021 / 07:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2021 / 09:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova epizoda Reflektorja: Vse najboljše, Slovenija! [VIDEO]
Nova epizoda oddaje Reflektor bo na sporedu v sredo, 23. junija, ob 19. uri. FOTO: Arhiv oddaje Reflektor.

Nova epizoda Reflektorja: Vse najboljše, Slovenija! [VIDEO]

Blaž Podobnik, Aleš Maver in Ožbej Peterle bodo iskali poti k cvetoči Sloveniji.

Ko nekdo praznuje trideseti rojstni dan, ni več čas za mladostniško razposajenost, ampak je že potrebno ovrednotiti dosežke in neuspehe, pravi voditelj oddaje Reflektor Blaž Podobnik.

Zato smo ob trideseti obletnici naše države povabili dva pronicljiva družbena analitika, dr. Aleša Mavra in Ožbeja Peterleta, pripadnika dveh generacij, ki sta vsak na svoj način doživljala osamosvojitev Slovenije, prvi kot najstnik, ki je navdušeno spremljal osamosvajanje, drugi kot otrok prvega predsednika vlade samostojne države.

Pogovarjali se bomo o tem, kakšni so njuni spomini na ta usodni čas, in kako ocenjujeta dobre in slabe strani slovenske države v tem obdobju. Dotaknili se bomo vprašanja, zakaj se Slovenci kot narod težko dogovorimo glede skupnih ciljev in ne moremo oblikovati enotne vizije.

Spregovorili bomo o različnem dojemanju zgodovine na obeh polih političnega prostora in se vprašali, ali se pogledi lahko dovolj približajo. Je osamosvojitev lahko povezovalni element in ali je pred tridesetimi leti glede tega res vladalo široko soglasje?

Za konec pa bosta Maver in Peterle še podala svoje videnje cvetoče Slovenije. Oglejte si novo oddajo Reflektor in zaželite Sloveniji vse najboljše.





Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh