Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova kitajska zakonodaja dovoljuje tretjega otroka

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 20. 08. 2021 / 11:41
Oznake: Družba, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.08.2021 / 11:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova kitajska zakonodaja dovoljuje tretjega otroka
Novo zakonodajno sprostitev so kitajske oblasti sprejele zaradi rekordno nizke rodnosti prejšnje leto. FOTO: Pexels

Nova kitajska zakonodaja dovoljuje tretjega otroka

Kitajska zakonodaja parom na Kitajskem po novem dovoljuje tudi tretjega otroka, kar je potrdil kitajski ljudski kongres. Ukrep sprostitve politike na omenjenem področju so oblasti sprejele, ker v državi rodnost še naprej upada.

Kitajske oblasti so spremembe zakonodaje napovedale že maja, zdaj pa je odločitev dokončno sprejel stalni odbor kitajskega ljudskega kongresa. Sprejeli so tudi več resolucij, namenjenih povečanju rodnosti in pomoči pri zmanjševanju bremena pri vzgoji otrok. Denarna kazen za preveliko število otrok se ukinja, lokalne oblasti se spodbuja k omogočanju starševskega dopusta, povečujejo se zaposlitvene pravice žensk, izboljšuje se infrastruktura za varstvo otrok, je STA povzela navedbe tujih medijev.

Zadnjih 40 let kitajske zgodovine je zaznamovala politika enega otroka, ki pa so jo oblasti zaradi strahu pred staranjem prebivalstva in stagniranjem gospodarstva končale leta 2016 in parom dovolile povečanje družin za še enega otroka. Število rojstev na Kitajskem sicer kljub vsemu naprej upada in je leta 2020 po podatkih kitajskega statističnega urada padlo na le vsega 12 milijonov.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh