Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova »Miss Nemčije«, študentka teologije in navdušenka nad Jezusom

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 07. 03. 2023 / 13:08
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.03.2023 / 14:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova »Miss Nemčije«, študentka teologije in navdušenka nad Jezusom
Miss Nemčije 2023 Kira Geiss. FOTO: Instagram/kira.geiss

Nova »Miss Nemčije«, študentka teologije in navdušenka nad Jezusom

Nova »Miss Nemčije« je 20-letna Kira Geiss iz Ravensburga, dejavna članica mladinske skupine v svoji župniji, ki najraje od vsega nekristjane navdušuje za Jezusa.

Kira prihaja iz kraja Wilhelmsdorf v bližini Ravensburga in se je v starosti 16 let spreobrnila v krščansko vero. Po navedbah nemških medijev, ki so se po izboru nove lepotne kraljice razpisali o njenem življenju, si 20-letno dekle goreče prizadeva »nekristjane navduševati za Jezusa«. Na lepotnem tekmovanju v začetku letošnjega marca je v najožjem izboru prehitela devet tekmic, v predizboru pa je bilo prijavljenih kar okoli 15.000 lepotic.

Najlepša Nemka v letu 2023 je trenutno študentka teologije na Evangeličanski misijonski šoli.

Najlepša Nemka v letu 2023 je trenutno študentka teologije na Evangeličanski misijonski šoli. Po študiju želi postati katehistinja v Evangeličanski cerkvi. V starosti 16 let je prek mladinske skupine v svoji župniji odkrila svojo vero v Jezusa. Pred tem se je gibala v krogu vrstnikov, v katerem je bilo veliko alkohola in drog.

»Pomemben del mojega življenja je tudi krščanska vera«

Na člane žirije pri izboru za »Miss Nemčije« je naredila poseben vtis s svojo predanostjo delu z mladimi v domačem cerkvenem občestvu. Za nagrado bo prejela 25.000 evrov, ki jih bo lahko namenila za projekt po lastni izbiri. Nova miss Nemčije je poudarila: »Pomemben del mojega življenja je tudi krščanska vera. Zato sem lani pomagala ustanoviti mladinsko skupino v Magdeburgu, ki se zavzema za podporo mladim na družbeni, ustvarjalni in glasbeni ravni.«

Nisem prosila Boga, naj me izbere za miss Nemčije, ampak naj stori tako, da bo prav za moje življenje.

Po besedah organizatorjev pri tekmovanju za miss Nemčije ne gre le za lep videz in poziranje v kopalkah na odprtjih veleblagovnic ali podobnih poznejših dogodkih, pač pa od prijavljenih deklet pričakujejo osebnost in družbeno angažiranost. Pred tremi leti se je izbor »Miss Nemčije« »poslovil od zastarele konstrukcije lepotnega tekmovanja in je postal nagrada za ženske, ki prevzemajo odgovornost v družbi in svetu«.

Po Kirinem izboru so nemški mediji poročali, kako je bila »za miss Nemčije izbrana prihodnja evangeličanska pastorka, vendar bo moral dobri Bog nanjo še malce počakati«. Kira se je na to odzvala s komentarjem: »Res je, tudi za to sem molila. Vendar nisem prosila Boga, naj me izbere za miss Nemčije, ampak naj stori tako, da bo prav za moje življenje.«

Kupi v trgovini

Lepota
Filozofija in esejistika
22,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh