Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova zveza 'proti nečlovečnosti' v begunski politiki

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 06. 2013 / 14:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova zveza 'proti nečlovečnosti' v begunski politiki

Nevladne organizacije in slavne osebnosti vabijo k zbiranju podpisov na svetovnem spletu.

V sosednji Avstriji je široka mreža nevladnih organizacij in slavnih osebnosti sprožila skupno pobudo 'proti nečlovečnosti' v begunski politiki. Organizacije kot so avstrijska Caritas, Diakonija, Azilantska koordinacija, Zdravniki brez meja, Don Boscova služba za begunce in SOS Pomoč ljudem v stiski želijo z akcijo zbiranja podpisov na svetovnem spletu spremeniti usmeritev trenutne politike glede preseljencev in beguncev. Akcija je bila na tiskovni konferenci predstavljena sredi minulega tedna.


S pobudo želijo njeni podporniki doseči učinkovitejši dostop do trga dela po največ šestih mesecih bivanja v državi gostiteljici, pa tudi neomejen dostop do osnovnošolske in nadaljne izobrazbe. Poleg tega organizatorji zahtevajo, da se posameznikov, ki se lepo vživijo v novo okolje, ne pošilja nazaj v domovino, da družine ostajajo skupaj in da si država prizadeva za temeljno oskrbo osnovnih človekovih potreb beguncev in azilantov.

Direktor dunajske Karitas Michael Landau je na predstavitvi projekta spomnil na šestdeset prosilcev za azil, ki so v dunajski votivni cerkvi gladovno stavkali in 'vtaknili svoje prste v rane naše azilske politike'. To so rane, na katere tamkajšnja Karitas opozarja že več let. Po njihovem mnenju z nenehnim prelaganjem odgovornosti ni moč doseči učinkovitih rezultatov. Podporniki omenjene akcije pričakujejo predvsem izboljšanje na področju oskrbe mladih azilantov, ki naj bi jim zagotovili vsaj temeljno izobrazbo, 'ne glede na to, od kod prihajajo'.

Kot še zatrjujejo pobudniki, njihov namen ni odpreti meja neobvladljivemu valu beguncev, pač pa le, da bi ljudi, ki se zatečejo v Avstrijo, obravnavali kot ljudi in ne kot odvečne predmete, ki bi se jih želeli čim prej znebiti. Zvezno vlado in vsakega posameznega poslanca pozivajo 'k spoštljivi obravnavi vseh beguncev in azilantov'.

Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh