Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi anglikanski primas: božično-novoletni prazniki več kot le pretirana zabava

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 27. 12. 2012 / 08:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi anglikanski primas: božično-novoletni prazniki več kot le pretirana zabava

»Najboljši prazniki so tisti, ki imajo trdno podlago za praznovanje, ne pa zgolj želje, da z veseljačenjem pretiravamo«.

Novo imenovani primas anglikanske Cerkve v Veliki Britaniji, škof Justin Welby, je v teh prazničnih dneh vernike posvaril pred pretiranim veseljačenjem. »Najboljši prazniki so tisti, ki imajo trdno podlago za praznovanje, ne pa zgolj želje, da z veseljačenjem pretiravamo«, so tik pred božičnimi prazniki besede škofa iz Durhama navedli v britanskem časniku 'The Sunday Telegraph'.

Tudi v obdobju recesije, brezposelnosti in svetovnih sporov ostaja sporočilo božične noči razlog za praznovanje, je poudaril škof Welby. Vendarle pa velja, da to veselje povezujemo 'z občutkom odgovornosti'. Božični in novoletni prazniki niso le razlog, da obiskujemo zabave, pač pa tudi spodbuda, da pomagamo drugim ljudem, ki so naše pomoči potrebni. Škof Welby z novim letom prevzema položaj nadškofa v Canterburyju in s tem duhovnega poglavarja anglikanske državne Cerkve.

Dosedanji primas, ki se s položaja poslavlja, nadškof Rowan Williams iz Canterburyja, pa je med drugim pozval, naj ljudje ne popuščamo v boju proti posedovanju orožja. Kot je pojasnil v pogovoru za britansko radijsko postajo BBC 4, tudi v britanskih mestih ljudje niso več varni pred zločini, ki jim gospodujeta hladno in strelno orožje. V luči nedavnega pokola v Združenih državah Amerike pa je nadškof Williams poudaril, da bi moral biti ostrejši nadzor nad prodajalci orožja zgolj 'prvi korak' v našem boju proti svetu brez nasilja.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh