Zapri
Iskanje

Novi center pediatrične bolnišnice Bambino Gesù poimenovan po Benediktu XVI.

Objava: 26. 10. 2012 / 08:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Novi center pediatrične bolnišnice Bambino Gesù poimenovan po Benediktu XVI.

Bolnišnica je nastala na pobudo rimske družine Salviati, ki je dala na razpolago štiri sobe z dvanajstimi posteljami, v katerih naj bi pomagali izključno bolnim otrokom.
Blizu bazilike sv. Pavla izven obzidja v Rimu so minulo sredo odprli nov center pediatrične bolnišnice Bambino Gesù. Kot poroča Radio Vatikan, se je odprtja udeležil tudi vatikanski državni tajnik, kardinal Tarcisio Bertone. V svojem govoru je dejal, da je bazilika sv. Pavla za romarje s celega sveta klic k veri, novi center pa je za bolne otroke in njihove družine klic k upanju na zdravo prihodnost. Prav besedi zdravje in prihodnost sta se v govorih med slovesnostjo ob odprtju ponovili največkrat.

Novi center pediatrične bolnišnice bi po kardinalovem prepričanju sčasoma lahko postal oporna točka mednarodne veljave na področju zdravja otrok. Ustanova v sebi namreč združuje dve razsežnosti. Po eni strani gre za ambulante in operacijske sobe, kjer se bodo zahvaljujoč novim tehnologijam in medicinskim znanjem otroci lahko že na dan operacije vrnili v domačo oskrbo. Po drugi strani pa gre za znanstveno raziskovalni pediatrični center, v katerem bodo delovali mednarodni strokovnjaki, ki si bodo zlasti prizadevali najti rešitve za redke in zapletene bolezni.

Ustanova bo tako imela tudi izobraževalno funkcijo. V njej bodo strokovnjaki s celega sveta lahko delili svoje znanje in izkušnje s kolegi. Vse to pa seveda z namenom, da bi se v prid otrokom z vseh celin izboljšale diagnostična in terapevtska usposobljenost ter zmožnosti.

Kardinal Bertone pa je v svojem govoru oznanil tudi, da bo novi center pediatrične bolnišnice Bambino Gesù ‘poimenovan po njegovi svetosti Benediktu XVI.’. Dejal je, da je sveti oče rad sprejel ta predlog, in sicer zaradi posebne povezanosti omenjene bolnišnice in Svetega sedeža. Vedno tudi z ljubečo pozornostjo spremlja pobude, ki se rojevajo po svetu in so posvečene podpori trpečim in nemočnim otrokom. Vatikanski državni tajnik je tako prenesel tudi papeževo zagotovilo, da se vseh zbranih in tistih, ki so omogočili odprtje novega centra, spominja v molitvi in jim podeljuje svoj apostolski blagoslov.

Pediatrična bolnišnica Bambino Gesù ima, kot je v svojem govoru pojasnil kardinal Tarcisio Bertone, svoje začetke pred 143 leti. Nastala je na pobudo rimske družine Salviati, ki je dala na razpolago štiri sobe z dvanajstimi posteljami, v katerih naj bi pomagali izključno bolnim otrokom. Da bi ustanovi zagotovila prihodnost, je družina Salviati bolnišnico leta 1924 podarila Svetemu sedežu.

Foto: splet

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Duhovna rast
21,00€ Poglej izdelek: Prenovitev
Nalaganje
Nazaj na vrh