Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi pariški nadškof je zdravnik

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 01. 2018 / 11:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi pariški nadškof je zdravnik

66-letni Michel Aupetit bo jutri umeščen na novi položaj; po študiju medicine je v bogoslovje vstopil pri 39 letih.

66-letni Michel Aupetit bo jutri slovesno umeščen na položaj novega pariškega nadškofa. Papež Frančišek ga je v lanskem decembru imenoval za naslednika Andreja Vingt-Troisa na čelu pariške nadškofije. Aupetit, ki je bil doslej škof v Nanterru, bo položaj uradno nastopil s slovesnim bogoslužjem v notredamski stolnici. Po opravljenem študiju medicine je pri 39 letih vstopil v bogoslovje in leta 1995 prejel mašniško posvečenje. Aupetit ima dva doktorska naziva: iz medicine in teologije.



Po duhovniškem posvečenju je bil najprej kaplan v različnih pariških župnijah. Med leti 1997 in 2006 je poglabljal svoje znanje o bioetiki v univerzitetni bolnišnici Henri Mondor v Creteilu. Leta 2006 je bil imenovan za generalnega vikarja pariške nadškofije, leta 2013 pa za tamkajšnjega pomožnega škofa. Leto dni kasneje je prevzel vodenje škofije Nanterre.

Na videoposnetku z novoletnimi voščili je Aupetit dejal, da je med duhovniško službo v Parizu spoznal mnogo ljudi in stkal veliko prijateljskih vezi. V novi vlogi pariškega nadškofa jim bo odslej lahko spet na voljo in jim prisluhnil, je pred nastopom položaja dejal v pogovoru za katoliško postajo KTO.

Vir: Kathpress
Foto: Wikimedia Commons

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh